Вторник,

Дълго чаканата новина! Проф. Рачев я обяви

От: Редактор -
22772
Дълго чаканата новина! Проф. Рачев я обяви
A
A
A

Хвана ли ни зимата по никое време? Топ синоптик направи своята прогноза. 

Наистина е много студено, призна в ефира на бТВ проф. Георги Рачев. Според него обаче студът ще отстъпи до шест дни. 

„На Лазаровден ще завали над много места в България. На Цветница ни чака шарено време със захлаждане към понеделник, вторник и сряда“, добави той.

„Повечето дъждове на Цветница ще са в Западна България, а в понеделник ще се изместят в Източна България. В Североизточна България миналата седмица имаше температури до минус 8 градуса на някои места – там реколтата от кайсии и праскови беше изцяло компрометирана“, посочи проф. Рачев.

Сняг е валял в съдените ни Сърбия и Румъния, като покривката е била над 20 сантиметра.

„Западна Сърбия и Североизточна Румъния отнесоха най-сериозните снеговалежи. В Румъния достигнаха до 35 сантиметра, което е много уникално за тази част от годината. Ние се измъкнахме тихичко. В планините натрупа хубава снежна покривка. Ще има за едно последно спускане.

От неделя ще има поне нови 20 сантиметра до сряда. След това ще стане по-топло и почти влизаме в нормата. По-влажното и студено време приключва във вторник и сряда“, допълни климатологът. До Великден на доста места ще се напълни месечната доза на валежите. Прекратяваме и отрицателните минимални температури, особено в земеделските части на България“, обясни Георги Рачев.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com