Динко награби чалгаджията, поругал химна! Люта закана

Избухна и фолкпевицата Кали

Динко награби чалгаджията, поругал химна! Люта закана | StandartNews.com

"Ще го извикам на участие в заведение този, който изпя "Мила Родина" като кючек, и ще го пребия като куче! Заслужава да бъде наказан от държавата. Това е гавра!"

Това емоционално заяви Динко Вълев по повод грозния кавър на националния ни химн като кючекчийско парче с ориенталски мотиви. Пошлото изпълнение е на Бирджан Хайрединов, а видеото часове наред стоя в интернет, но по-късно беше изтрито.

Вълев, който придоби национална популярност с лова на бежанци, първоначално не беше гледал клипа и помоли сайта Пловдив 24 да му го изпратим. Щом го изгледа, Динко буквално побесня от грозната постъпка.Шокирана и не по-малко емоционална е и фолкпевицата Кали.

"Има неща, които не се докосват! Те са нашата памет, нашето верую, нашата идентичност като народ. Никъде по света не се е чувало подобно нещо. Не съм го слушала това, няма и да си го пусна. На такива неща трябва да се обръща гръб и да не бъдат коментирани. Подобно нещо се случи с "Моя страна, моя България". Ето го втория, който иска да стане известен", избухна пред България днес Кали.

Изпълнителката категорично осъжда подобни действия и се срамува от "колегата си". Фолкдивата е бойна натура и винаги изразява мнението си по наболели въпроси, но не и този път."Дори не бих го ошамарила. Смятам, че тези пошли и жалки опити за известност трябва да бъдат подминавани.

Надявам се да се получи отзвук на реакцията на обществото, а не на самото случване. Абсолютно заслужава да получи наказание", категорична е Кали, която има изкаран курс и за командоси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай