Димитров: Правителството няма да изкара мандата си

Димитров: Правителството няма да изкара мандата си | StandartNews.com

София. "Правителството няма да изкара мандата си". Това заяви Пламен Димитров от КНСБ в сутрешния блок на БНТ. Той обясни, че синдикатите напомнят на правителството за пореден път, че обществото се нуждае от сигурност.

„КНСБ има конкретни предложение за Бюджет 2014", каза още в студиото Димитров. Той уточни, че новата политика по доходите е необходима. „Предложение на КНСБ е данъкът върху доходите да включва в себе си необлагаемия минимум, така ще останат повече пари у хората и ще се стимулира потреблението. Без спешни мерки в тази посока ще се стигне разбира се до национални протести", допълни синдикалистът.

На въпрос дали се готвят нови протести в страната, подобно на този на служителите от Български пощи, Димитров каза, че тази тема не е толкова важна. "Да, със сигурност ще има социално напрежение в няколко сектора- първият е енергетика, вторият - железниците, които са в условия на свободно падане", допълни още той.

Димитров бе категоричен, че все още стои зад идеята за предсрочни парламентарни избори през май, които ще успокоят обществото.

„България е част от случващото се в глобален план". Това каза в „Денят започва" Гай Стендинг, който е една от ключовите фигури в световното синдикално движение. „Това, което наблюдаваме, е глобализация, която произвежда фрагментация на класите. Старата работническа класа, такава каквато я познаваме, се свива. Появява се един непрекъснато растящ прекариат", обясни експертът по трудово-правни отношения.

„Прекариатът се състои от все повече младежи с добро образование, но без достъп до работни места. Проблемът, според него, е в липсата на нови проекти и ново мислене на политиците, неразбиране на това какво е прекариат", каза още Стендинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай