Детски хитове на Киноманията

Филмите са дублирани, билетите се харчат по 3 и 5 лева

Детски хитове на Киноманията | StandartNews.com

София. Три анимационни и три игрални филма ще зарадват малчуганите и тийнейджърите в тазгодишната Киномания. Детската програма на екранния маратон набира все повече фенове. През 2012 г. невръстните ценители на седмото изкуство, посетили прожекциите, бяха над 5000.

"Мечко-миш" събира самотен мечок - клоун и музикант, с осиротяла мишка. Заедно те успяват да преобърнат наопаки установените порядки в животинския свят. Филмът на Бенжамен Ренер, Венсан Патар и Стефан Обие обра куп награди - "Сезар" за най-добра анимация, приза на журито в Сиатъл, гран при на фестивала "Синекид" в Амстердам, признанието на публиката в Дубай.

Не по-малко забавни са героите в "Петсън и Финдъс: Смехотерапия". Там котаракът Финдъс разказва весели истории от общото си минало с възрастния Петсън. Оказва се, че това е единственият начин старият човек да възстанови паметта си. Режисьори на шведската анимация са Йорген Лердам и Андерш Сьоренсен.

Историята на могъщ боец и израстването му като личност гледаме в "Арджун: Принцът воин".

От игралните филми в селекцията на Киномания е "Летящата машина" на Мартин Клап, Джеф Линдзи и Дорота Кобела. Това е първият филм, съчетал покадрова анимация и игрално кино, обединени от музиката на Фредерик Шопен, изпълнена от виртуоза Ланг Ланг. Истинско визуално и музикално приключение.

Афишът включва и германския "Четиримата приятели и кучето" на режисьора Майк Марцук. Няколко деца се впускат в спасителна мисия, тъй като бащата на едното от тях, известен изобретател, е отвлечен. "Шишкото на класа" е другото интересно заглавие в детската програма. Любимият на всички смотаняк Дюкобу трябва да надмогне себе си, за да не бъде изключен от училище.

Всички прожекции на детските филми са в кино "Люмиер" на цена от 3 и 5 лева. Киномания 2013 започва на 14 ноември и ще продължи до 1 декември. За 27-и път очакваме най-горещите и атрактивни заглавия за последните две години. Включени са чисто нови, непоказвани у нас филми, оценени високо от престижните кинофестивали по цял свят. Цените са от 10 и 12 лева, а за пенсионери и учащи - 8 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай