Деца рецитираха „Аз съм българче” в Народното събрание

Деца рецитираха „Аз съм българче” в Народното събрание  | StandartNews.com

Деца от столични училища рецитираха стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче" в Народното събрание по повод 1 юни – Международния ден на детето. Младежите бяха специални гости на законодателната институция и в 10.00 часа, заедно с много деца от цялата страна, изпълниха емблематичното произведение на Иван Вазов, информират от пресцентъра на НС.

Председателят на парламента Цецка Цачева поздрави децата с техния празник и им благодари за участието им в инициативата. Цецка Цачева пожела на малките изпълнители да са здрави, да имат много хубаво лято, да пътуват и да видят красивите кътчета на нашата Родина. Тогава още повече ще усетите силата на думите от стихотворението, което изпълнихте, посочи председателят на Народното събрание.

Инициативата за рецитирането на стихотворението на 1-ви юни по едно и също време в цяла България се организира за пета поредна година от Образователния портал „Академика БГ". В нея участват десетки хиляди деца от близо 200 населени места. От името на „Академика БГ" Евелина Гечева благодари на председателя на парламента за гостоприемството и пожела на децата да бъдат винаги усмихнати и да помнят, че са българчета.

Младежите разгледаха сградата на парламента и научиха повече за нейната история и за българския парламентаризъм. Лично от председателя на парламента те получиха химикалки, за да „не забравят, че през ваканцията трябва поне по малко да се пише и чете", както и грамоти за участието си в инициативата на „Академика БГ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай