Детокс за 5 дни

Отървете се от сладкото – убива настроението

Детокс за 5 дни | StandartNews.com

Звездите редовно се подлагат на детокс. Ако се борите с глада си за сладко, то най-добрият начин е в продължение на пет дни да не консумирате захарта във всяка от нейните форми, включително мед, кленов и тръстиков сок, меласа. Ако консумирате твърде много сладко, възможно е да се чувствате уморени и без настроение, а да не говорим, че прекомерната консумация се свързва с развитието на сърдечни заболявания и диабет. Дамите трябва да се стремят към не повече от 6 чаени лъжички добавена захар на ден. Ако решите да се отдадете на 5-дневен детокс без захар, ето няколко ключови съвета.

Елиминирайте от менюто си подсладените със захар газирани напитки, студен чай, сокове… Те са водещите източници на добавена захар в дневното меню на много хора. Водата е най-добрият начин да се хидратирате, но ако не ви се пие чиста вода, то можете да я овкусите с пресни плодове или като ѝ добавите няколко резенчета краставица, лимон и/или листа от мента.

Включете печени зеленчуци в менюто си

Някои зеленчуци, изпечени на фурна, могат да придобият сладък вкус - пащърнак, моркови, сладки картофи, чери домати. Нарежете зеленчуците на парчета с размер на хапка, намажете ги с малко масло, добавете им сол, черен пипер и любимите си подправки и ги разпределете равномерно върху лист хартия за печене. Печете ги на 180 градуса, докато омекнат и леко покафенеят по краищата.

Заложете на солени закуски между храненията

Готовите зърнени закуски и барчета с гранола съдържат много захар, така че помислете за алтернативни закуски между храненията си. Например, пуканки с балсамов оцет, оризови бисквити, смути с целина, ябълка и моркови, ядки без добавена захар, варена царевица... Използвайте само плодове, зеленчуци и обикновено кисело мляко за закуските си.

Добавете повече аромати и подправки вместо захар, за да осигурите повече вкус. Например, поръсете с канела вашето кисело мляко или печените си ябълки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай