Дете с тумор дари пари на болно хлапе

Дете с тумор дари пари на болно хлапе | StandartNews.com

Пловдив. 9-годишният Коста Димитър Архондакис е най-добрият пловдивчанин. Това обяви официално зам.-кметът на града Георги Тютюков по време на награждаването на добрите хора под тепетата с приза "Най-добрият човек".

Наградата се дава за трета поредна година и тази година журито единодушно решило, че най-затрогваща е постъпката на Коста. Детето е с тумор на малкия мозък и е претърпяло вече операция. Въпреки, че сам се нуждае от средства, за да продължи лечението му обаче събрал всичките пари от детската си касичка и ги дарил на друго болно дете. Това се случило след като момчето видяло обява за зов за помощ.

Освен приза "Най-добър човек" Коста Архондакис получи за награда от община Пловдив и огромен конструктор. Майката на момченцето от своя страна разказа, че според лекарите в Турция, където синът й ходи на лъчетерапия туморът няма разсейки и надеждите за пълно оздравяване са големи. За да продължи терапията, за Коста също са нужни още много средства. Освен него вчера с приза "Най-добър човек" се сдобиха отец Радослав Паскалев и д-р Радостина Симеонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай