Четвъртък,

Деси Цонева: Татко е на едно по-хубаво място

От: Администратор -
A
A
A

Татко е на едно по-хубаво място. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин" дъщерята на журналиста Димитър Цонев – Десислава Цонева.

Димитър Цонев почина на 23 август след масиран инсулт и след като 10 дни лекарите във Военномедицинска академия (ВМА) се бориха за живота му.

Според дъщеря му при тази тежка диагноза е по-добре, че е починал, защото той не би искал да живее в инвалидна количка или по болници.

„Лекарите казваха, че инсултът е много силен и е ударил много лошо централната част на мозъка. На него дишането му отказа, още щом го приеха в болницата. До последно лекарите във ВМА се опитваха да го спасят, направиха всичко възможно, искам да им благодаря. В крайна сметка сърцето му не издържа", каза дъщерята на Димитър Цонев.

Тя разказа и какво се е случило преди журналистът да получи инсулт: "Бяхме на море, пийнахме малко повече последната вечер. Сутринта го болеше главата, но мислеше, че е махмурлук. Спряхме на 100 км преди София и седнахме да ядем в заведение, хапна кюфтета и люти чушки, пи бира. Изведнъж каза, че му се вие свят. Мама предложи да го закараме в спешното, но той отказа. Намерихме го по-късно как повръща. Веднага го откараха в неврохирургията на ВМА. За мен той почина още миналата събота, когато тази кръв нахлу в главата му."

Деси Цонева иска да създаде фондация на името на баща си, защото той е отдал целия си живот на журналистиката. Фондацията ще подпомага млади журналисти, като отпуска стипендии на най-добрите.

Дъщерята на Димитър Цонев призова на опелото в събота от 15.30 ч. в църквата "Св. Седмочисленици" той да бъде изпратен с аплодисменти и уточни, че погребение няма да има, защото той ще бъде кремиран.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички