Депутатката и синът й изгоряха заради въглен

Депутатката и синът й изгоряха заради въглен | StandartNews.com

Двамата се задушиха от лумналия пожар, съседи се опитали да им помогнат

Майка и син изгоряха, докато са спели при пожар в дома им в пловдивското село Граф Игнатиево. Жената е известна сред съседите си като Депутатката, защото гледала всички новини. Жертвите са 88-годишната Елена Минкова и 66-годишният Георги Минков. Овъглените им тела са открити в една стая, която е ползвана за обща спалня, което навежда на предположението, че драмата ги е застигнала в съня им.

Пожарът е забелязан от съседите на Минкови около седем часа сутринта на Разпети петък и веднага е подаден сигнал в пожарната. До пристигането на огнеборците обаче къщата вече изгоряла, а за майката и сина вече е било много късно. Двамата са се задушили от дима. Предполага се, че късо съединение от неизправен електроуред е причина за трагедията, тъй като покъщнината почти не е изоряла, а са изпепелени само елуредите. Другата версия е паднал въглен от печката, с която двамата се топлели. Георги се е опитал да стане и да отвори врати и прозорци, но заради прекарания преди три дни инсулт е бил трудно подвижен. Намерели са го паднал на пода в стаята му, където е била и печката.

Първи започнали да гасят пожара съседите, но хората не са успели да се преборят със стихията.
"Ние се грижехме за чичо и за баба, много ни е тежко, как можа такова нещастие да ни сполети по Великден. Толкова ли сме грешни", нареждаха през сълзи племенниците Пенка и Димитър. Загиналият Георги бил разведен от години, но нито той, нито бабата поддържали връзка с дъщерите на Георги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай