Ден на Отворените врати в МВнР утре

Ден на Отворените врати в МВнР утре | StandartNews.com

Под мотото „Външно отвътре" Министерство на външните работи на Република България организира Ден на отворените врати. На 18 юни 2016 г. от 11 до 18 часа всички посетители на МВнР ще имат възможността да се запознаят с разнообразните дейности на външно министерство – от това какво означава да си дипломат и какви консулски услуги предоставя МВнР, до това с каква дейност се занимават Дипломатическият институт към Министъра на външните работи и Държавният културен институт.

По време на отворените врати домакин ще бъде министърът на външните работи на Република България Даниел Митов. Посетителите ще се запознаят и с една от най-известните дипломатически фамилии в страната ни – Станчови.

Гостите на МВнР ще могат да се включат в турове, организирани от Държавния културен институт, ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС". Най-любопитните ще могат да проверят качествата си във воденето на преговори и дали са родени за дипломати. Посетителите ще разгледат и три изложби: „Исторически и архивни документи", „Иван Шишманов и обединена Европа" и „Приемственост и дипломация. Родът Станчови".

6 различни щанда ще представят разнообразните дейности и услуги, които МВнР предлага, а представители на Министерството ще разказват подробности около дейността на различните дирекции. Щандът „Европейски съюз - Информационно бюро на Европейския парламент и Представителство на Европейската комисия" ще предлага информация относно членството на страната ни в ЕС, как функционира Съюзът и какво са предимствата от членството в него. Демонстрирайки познанията си по европейските въпроси, посетителите ще могат да се включват в специално организирана игра с награди. На 8-ия щанд гостите на МВнР ще имат възможността да се запознаят с дейността на Фондация „Карим дом" и рода Станчови.

Денят и събитията в него ще са особено интересни и полезни за студентите, на които предстои завършване или на току-що дипломиралите се младежи, които са на прага на първите стъпки в своята кариера.

Представителите на медиите са поканени да присъстват през целия ден на 18 юни 2016 г. Официалното откриване с участието на министърa на външните работи Даниел Митов започва в 12 часа. Телевизиите, които имат желание за пряко включване от МВнР, следва да изпратят данните на автомобилите и на шофьорите, в случай, че са различни от акредитираните към МВнР.

В приложените файлове изпращаме подробна програма на събитието и схема с разпределнието на различните щандове и изложби.

Програма на събитието:

11.00. – Начало
12.00 – Министърът на външните работи Даниел Митов официално открива Деня на отворените врати
12.15 – Официално откриване на експозицията „Приемственост и дипломация. Родът Станчови"
13.00 – „МВнР отвътре и отвън" – културен тур, начало – етаж 1, официален вход
13.30 – Студентски дебат „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС"
14.00 - „МВнР отвътре и отвън" – културен тур, начало – етаж 1, официален вход
15.00 – Етикетът...
15.30 – „Ставам ли за дипломат? Изкуството да преговаряш"
16.00 - „МВнР отвътре и отвън" – културен тур, начало – етаж 1, официален вход
17.00 - Етикетът...
17.30 – Краен час на влизане в МВнР
18.00 – Край

Изложбите

Изложба „Исторически и архивни документи"
„Приемственост и дипломация. Родът Станчови"
Изложба "Иван Шишманов и обединена Европа"

Щандове:

Етаж 1
№ 1 – Щанд „Министерство на външните работи на Република България"
№ 2 - Щанд „Пътувам за..."
№ 3 – Щанд „Кариера в МВнР"
№ 4 – Щанд „България председателства..."
№ 5 – Щанд „Европейски съюз"
№ 6 – Щанд „Държавен културен институт"
№ 7 – Щанд „Дипломатически институт"
№ 8 – Зала „Антарктида"
№ 9 – Катедра за официални изявления

Етаж 2
№10 - Кабинет на министъра на външните работи
№11 - Изложба "Иван Шишманов и обединена Европа"
№12 - Изложба „Архивни документи"
№13 – Зала „България" - „Приемственост и дипломация. Родът Станчови" ; Фондация „Карин дом"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай