Дават по 325 лв. на наводнените в Карловско

Дават по 325 лв. на наводнените в Карловско | StandartNews.com

Обявеното частичното бедствено положение в карловското село Дъбене след пороя в понеделник остава да действа. Аварийният режим е в сила също за град Баня, квартал "Сушица" на Карлово и село Каравелово. В село Дъбене река Мъртвица излезе от коритото си и заля 20 къщи, а земеделската продукция е напълно унищожена.

Пострадалите ще получат еднократна помощ от 325 лева, с които хората ще може да закупят храна и вещи от първа необходимост, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов, който посети мястото на бедствието. Парите ще бъдат изплащани от днес, а екипи от социални работници от вторник оглеждат пострадалите къщи и съдействат на хората при подаване на молбите за еднократна помощ. Заради мощната приливна вълна се наложи мостът над река Мъртвица да бъде разрушен.

Военноинженерни части изграждат временен понтонен мост. В Сопот също е паднал пороен дъжд и градушка, която е поразила селскостопанската продукция. Заради лошото време парапланерист се е приземил върху дървета в района на Сопот. В спасяването му са участвали девет души от планинската спасителна служба. Акцията е приключила успешно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай