Данъчен търси инвестиции в града на "Лудогорец"

Данъчен търси инвестиции в града на "Лудогорец" | StandartNews.com

Финансистът Петър Василев е новият областен управител на Разград. 44-годишният губернатор завършва Стопанската академия в Свищов. После започва работа в данъчната служба в Разград. Облякъл одеждите на данъчен инспектор, видял отвътре държавата и тя не му харесала особено. Бързо схванал, че в администрацията безупречният професионализъм не е водещ критерий за служебно израстване. Това го разочаровало и верен на чепатия си нрав, напуснал канцеларията по своя воля.

"Харесваше ми да работя в държавна структура, но не понасях моделите на функциониране, в които общественият интерес не е първостепенен", обяснява финансистът. Някъде по това време се заговорило за здравна реформа и Василев поел поста главен счетоводител на новосформираната здравна каса в Разград. Когато през 2007 г. на политическата сцена излиза ГЕРБ, най-естественото нещо за Петър Василев било да влезе в партията на Бойко Борисов. Безупречен в работата си, експерт и професионалист, той се озовал в територията на политиката и бързо разбрал, че тя е съвсем различно нещо от всичко, познато му до този момент. Получил поста общински координатор на ГЕРБ в най-малката и бедна община на Разградска област - Самуил. И всеки свободен час след работа бил на терена в селата на Делиормана.

"От политиката най-много страда семейството на този, който се е посветил на обществена кауза", признава с горчивина Василев. Последните 7 години основателно е критикуван от съпругата си, че отделя недостатъчно време за близките си. Не го отрича, чувства вина за това, но е непоколебим в решението си, че е все така всеотдаен. "Винаги съм бил себе си. Когато се обсъждаше кандидатдепутатската листа на ГЕРБ за последните избори, бях номиниран от колегите си за второто място", разказва Василев. Решението щяло да влезе в сила с мнозинство от 1 глас, който би бил неговият.

"Гласувах против себе си. Не исках да получа нещо, което не е абсолютно безспорно и заслужено", обяснява новият губернатор. Когато дошло време да предлагат кандидатури за областни управители, колегите му в местната организация безапелационно гласували за него. И той приел предизвикателството, този път с убеждението, че трябва да го направи. Подреден и точен, като истински финансист, Василев вече е определил приоритетите си. Разград има нужда да наваксва в развитието си. И ще му трябват много нови инвестиции. В свободното си време ходи на лов или за риба. На младини много обичал да хвърля въдицата и в тишината край реката да мисли за своите си неща, докато чака да клъвне. После натоварването от политиката взело да го уморява и потърсил релакс в динамиката на ловните излети. Сега си мечтае за свободен ден, когато в дълъг поход с пушка на рамо ще се освободи от стреса, за да е готов за следващото натоварване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай