Дама-войник направи опит за самоубийство в Ямбол

Дама-войник направи опит за самоубийство в Ямбол | StandartNews.com

Ямбол. Дама под пагон направи опит да се самоубие, скачайки от покрива на 6-етажен блок в ямболския квартал "Христо Ботев". 29-годишната Ваня Миткова е по чудо жива, казаха от областната болница.

Пострадалата е в реанимация, но в съзнание, съобщи д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол. Той уточни, че при скока жената е паднала върху дърво. То омекотява удара и на практика спасява живота й. Очаква се още в четвъртък редник Миткова да бъде транспортирана до ВМА.

Драмата се разиграла в сряда вечерта. Около 20.00 ч. Ваня Миткова се появила на покрива на 6-етажния блок номер 1, в който живее заедно със съпруга си, който също е военнослужещ. Според полицията екипите на МВР-Ямбол пристигнали, след като Ваня вече скочила. Съседи от блока обаче казаха, че полицаи са пристигнали преди скока и дори я увещавали да не предприема фаталната стъпка. Въпреки това Ваня е скочила.

Никой от съседите не се ангажира с точна информация за причините, довели военнослужещата до опита за самоубийство. Нейният съпруг също е военен. Двамата служат в едно от трите поделения край село Кабиле, Ямболско. Според една от версиите семейството имало кредити, които трудно обслужвало. Това обаче тепърва ще бъде изяснявано. Не е ясно дали съпругът на Ваня е бил в апартамента непосредствено преди скока. Факт е обаче, че веднага след опита за самоубийство той е отишъл в полицията заедно със служителите на реда. "Не сме предприели нищо, защото всичко зависи от това какво ще установят колегите от гражданската прокуратура", каза пред "Стандарт" полковник Станимир Чернев, военно-окръжен прокурор на Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай