Дама на 40 г. сте? Забравете за 5 цвята в дрехите!

Класация за цветовете, които не са подходящи за жените на средна възраст

Дама на 40 г. сте? Забравете за 5 цвята в дрехите! | StandartNews.com

След 40 години кройката и използваните материали за дрехите стават по-важни, но не само те са в състояние да ви изиграят лоша шега. Важен аспект при избора на облекло и аксесоари са цветовете, които могат както да ви подмладят, така и да ви състарят още повече. РИА Новости направи класация за цветовете, които не са подходящи за дамите над 40 години, цитирана от БГНЕС.

Бордо

Безспорното табу за жени на възраст 40+ е тоалетът, в който преобладава наситено бордо. Той подчертава всички свързани с възрастта промени, които в един миг ще ви превърнат от ефектна жена в разцвета на живота и силите си в застаряваща дама.

Ярко оранжево

Дори и да сте обзети от неудържимо желание да се откроите от тълпата с тоалет в “горещата” цветова гама, не прибързвайте! Носейки ярко оранжева дреха, без да искате ще добавите десетина години към биологичната си възраст – този цвят много подчертава бръчките и сенките под очите. Освен това в него се усеща младежки максимализъм и вие рискувате да бъдете класифицирани като опитваща се да „младее” лелка.

Ярко розово

Ярко розовият цвят в стил Барби далеч не е най-добрият вариант за жени преминали средната възраст. Вместо визуално подмладяване, ще изглеждате като сбръчкана кукла. А е малко вероятно да очаквате такъв резултат.

Тъмно лилаво

Ако говорим за асоциации, подсъзнателно тъмно лилавото се свързва с увяхването. Ако облечете връхна дреха с този цвят, кожата на лицето ви ще сивее, а кожните несъвършенства и тъмните кръгове от недоспиването ще станат по-забележими. Този нюанс не само добавя възраст, но и придава измъчен вид на дамите.

Земно кафяво

Подобен цвят не се препоръчва дори за млади красавици, да не говорим за дамите от възрастовата категория 40+. Свързва се не само с изсъхване, но и с бедност. Затова силно се препоръчва да го изоставим напълно!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай