Дългове погубиха любимата на Джагър

191-сантиметровата красавица Лорън Скот се обеси с шал

Дългове погубиха любимата на Джагър | StandartNews.com

Елегантна, приказно красива и със сексапил, достоен само за суперзвезди от ранга на Мик Джагър, както и единствената жена, която е успявала да сложи юздите на големия рокаджия и да го направи съвместим с моногамията. Така описват Лорън Скот, гаджето на рок ветерана, която сложи край на живота си и хвърли в шок любимия си. 191-сантиметровата красавица беше един от най-големите трофеи на ловец като Мик. 10 сантиметра по-висока от него и 20 години по-млада, Лорън винаги излъчваше зрялост, вкус и онзи стил, на който са способни само изящните дами.


Последното нещо, което Скот е написала в Туитър, преди да увие шал около гърлото си, е: "Модата е бронята срещу реалността в живота". Какво обаче е онова, което е наранило Лорън?


Водещата версия за самоубийството й са дългове. 6 милиона долара е сумата, която модната й компания е натрупала през последните години. Красавицата е стигнала до ситуация, в която не можела да изплати заплатите на работниците си, нито на доставчиците на платове, а банките постоянно са я притискали за връщане на сумите. Последната фешън акция на Лорън е парфюм, който тя разработваше в тандем с гримьора Боби Браун. С марката на Лорън бе и роклята на Кристина Хендрикс за скорошната церемония по връчване на оскарите.


"Защо Джагър не й е помогнал? 6 милиона са миниатюрна сума за него!". Такива най-често са съмненията за версията с дълговете. Говори се, че 49-годишната приятелка на Джагър обаче никога не вземала пари от богатия си партньор. "Обичаше да се чувства самостоятелна. Казваше, че ако започне да взема на заем от Мик, ще спре да се чувства истинска жена. Той много често й предлагаше финикийски знаци, но тя бе непреклонна", издава пред медиите зад Океана близък до бизнес дамата.


Когато Лорън си слага примката месец преди петдесетия си рожден ден, Джагър е на хиляди километри далеч - "Ролинг стоунс" бяха на турне в Макао и Сингапур. А след като научи ужасяващата новина, Мик отложи следващия концерт в Австралия. Фронтменът на "Стоунс" бил напълно съсипан и разбит, след като разбрал за смъртта й след телефонно обаждане, докато вечерял в скъпарски ресторант. Джагър пристигнал в кръчмата с черна лимузина в компанията на 30-годишен мъж.


Още няколко версии съпътстват мистериозното самоубийство на дългокраката ексмоделка. Едната е, че Лорън така и не успяла да направи семейство и да роди деца, което допълнително засилило чувството за безсмислие в нея. "С Джагър се обичаха, но това не беше достатъчно. Скот искаше да бъде майка, но и на двамата вече им беше късно. Беше й тъжно, че Мик има много деца, но не и от нея. За нея щеше да е хубаво да бъде не само гадже, но и съпруга", казва още приятелка на Лорън. Според други догадки на щатските медии Скот научила, че е болна от фатална болест и просто не искала да се сблъсква с ужаса на бавната агония. Високата жена така и не казала на никого за заболяването, защото не искала да натоварва близките си.


Красавицата и Мик се запознават през 2001 година, малко след като Джагър е приключил втория си брак с Джери Хол. След като става ясно, че Лорън се среща с него, почти всички предвиждат кратка авантюра без трайни последствия - Скот обаче успява да плени вече застаряващия лъв, за който се говори, че е минал през леглата на 4000 жени.
Една от най-добрите приятелки на Лорън бе самата Наоми Кембъл. "Скот беше въплъщение на елегантност и женственост", каза Наоми, след като научи за смъртта на мацката. Мадона също отдаде последна чест на Лорън. "Това е ужасна и трагична загуба. Толкова съм натъжена. В нея имаше благороден стил, който се среща в толкова малко жени. Винаги ми е помагала", гласеше статусът на Мадона в Туитър. Бианка Джагър, една от бившите жени на Мик, също се нажали заради смъртта на Лорън. "Беше прекрасна и талантлива. Нека почива в мир", написа Бианка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай