Да не губим мярката

Да не губим мярката | StandartNews.com

Астрологична прогноза 27 февруари - 4 март 2016 година

Днес нашите надежди за правилни решения са вперени в блестящия ум Меркурий. От 14 февруари 2016 година той е в астрологичния знак Водолей и се движи директно, свързвайки се по своя път след Слънцето /до 20 февруари/ със Сатурн и Уран.

Тези две големи обществени планети са в хармоничен аспект. Заради тяхното въздействие се завръща вътрешната ни убеденост в силата на знанието, опита и уменията, придобити от човечеството, а и от конкретната личност по неговия земен път. Те биха ни помогнали да се справим с неочакваните ситуации и обрати към днешна дата.

Известно е, че Сатурн дарява с познание за времето, за преходността и за вечността, а Уран непрекъснато се пробва, когато е в допир с него, да провокира тази убеденост с предизвикателства, нечути и невидени преди това.
И все пак, кой ще се окаже по-силен решаваме ние, защото знанието е в нашите ръце.

Първите дати от месец март, 1-4-ти, преминават под въздействието на горната тенденция, изявила се на 27 февруари. И сега, както в края на предходния месец, ще е все така важно да комуникираме безпрепятствено с околните, да проследяваме протичането на диалозите. Трябва да запазим самообладание у дома и на работното място.

На моменти, констатирам, че през седмицата нервността и угрижеността ще надделяват над оптимизма. Логично е, ако се замислим кои са основните играчи - силни планети, със самочувствие и воля, но с мрачен характер..
Задачата ни през идните дни би могла да се формулира като пожелание:

да балансираме своето поведение,
да не критикуваме другите,
да не си поставяме неизпълними цели.

Овен
Пренареждане

Вие сте първите, които директно ще усетят положителното въздействие от благоприятния аспект Меркурий/Сатурн. Какви ще са последиците ли? Те ще са основно за вашето поведение, което ще носи оптимизъм и помирителен тон. Виждате се в ролята на координатор или рефер. Осъществявате своя мечта или си мислите, че сте възможно най-близко до реализацията й. Надявате се, обстоятелствата да ви помогнат да блеснете. Мога само да потвърдя, че всичко, което се случва, пренарежда живота ви. След 4 март емоциите и еуфорията от това, че сте станали център на внимание, ще нарастват. Ако видите как някой прехвърля отговорностите си, не оставайте в позиция на мълчаливи съглашатели. Това може да се случи както на работното ви място, така и в личните отношения.

Телец
Валят оферти

Трябва да сте силни и последователни. Седмицата предлага възможности. Няма вероятност обстоятелствата сами да разредят напрежението около вас. Вашето присъствие, вашата оценка и вашата намеса са наложителни. Най-конфликтните дни с моменти, в които вие непременно трябва да се намесите или да покажете собствена позиция, са 3 и 4 март. Тогава неблагоприятно ви въздействат Меркурий и Марс и се опитват да провалят програмата ви за официалните почивни дни. Може би, това е шанс да разкриете намерения, да изясните отношения. Така и така ще има противопоставяния, използвайте ги вие. Ще се окаже една нелека задача, ако искате да сте едновременно разумни и справедливи. Към края на периода идват предложения в професионален план. Оставете си свободно време, за да ги огледате.

Близнаци
Не спорете

Искате да си говорите с околните, надявате се на конструктивни преговори, очаквате да получите разбиране и подкрепа. А какво сте готови да дадете в замяна? Звездните аспекти на седмицата Меркурий/Сатурн/Уран са твърде амбициозни и ясни, когато отправят поглед към вашия астрологичен знак. Не ви позволяват да шикалкавите и настояват да сте прями и най-вече искрени в поведението и отношенията си. През истината минава вашият път към успеха и общественото признание, от които така много се нуждаете сега и веднага. Стойте далеч от пререкания, не влизайте в спор, защото имате по-важна работа от това да преливате от пусто в празно. По този начин между 2 и 4 март ще изградите условия, позволяващи да си дадете краткотраен отдих. Когато достигнете до този момент, няма да съжалявате за положените усилия.

Рак
Търсите хармония

Вие умеете да заблуждавате околните за истинските си преживявания. Едно е поведението ви пред хората, други сте, когато сте насаме със себе си. Най-трудно ще ви е да намерите баланса за поведението си на 28 и на 29 февруари. Констатирам, че сте поуморени от това "двуличие". Няма как да не ви дотежи, при положение че сега транзитиращото Слънце е в знака на Риби. То въздейства силно върху вашите емоции и активизира стремежа към мир, хармония. По силата на тези проявления, отвътре ви идва да се противопоставяте на откритите конфронтации. Виждам един-единствен път за вас през седемдневието и той преминава през старанието да приключите бързо с конкретните дела и да се отдадете на отдих, още повече, че ни предстоят официални почивни дни.

Лъв
Нужна е промяна

Не ви се занимава "със световни проблеми", искате да се съсредоточите върху своята територия и дори да се ограничите само с личните неща. Усещате, че се нуждаете от спокойствие и време за себе си. Дните от 27 февруари до 4 март ви гарантират, че ще откриете възможност да осъществите намерението си. Ако сте подредили мислите си и сте вкарали в ред делничния си живот, ще ви се удаде да погледнете към бъдещето с повече очаквания. Преди да му се посветите, предлагам ви да си побъбрите с хората, които са ви близки, за да разберете дали те нямат други намерения или очаквания. Днес е моментът да овладеете надигащата се вълна на неудовлетвореност в личния живот. Подобни действия са от съществено значение, защото не само ще успокоят атмосферата, но и ще ви разкрият с какви механизми за противодействие разполагате.

Дева
Вземете се в ръце

Не ви е лесно да сте себе си. В напрежение сте. Знаете, че онова, което си позволихте през предходните седмици, не отменя задълженията и ангажиментите със стара или нова дата. Към 27 февруари е време да се вземете в ръце, т.е., да се върнете към обичайния дневен и работен ритъм. Ще го направите, но с неудоволствие и това ще се проличи още по първите ви стъпки в началото на седемдневието. За щастие, предстоят официални почивни дни и те ще ви помогнат да съберете сили за следващия важен етап. Предлагам ви да не сте песимистично настроени, защото ситуацията не е толкова безнадеждна, колкото ви се струва. Всъщност, присъствието на транзитиращото Слънце в Риби осветява ролята на партньора, на другата страна в отношенията, а и в намеренията ви. Обърнете по-голямо внимание на този факт.

Везни
Целеустремени

Позицията на транзитиращите Меркурий/Сатурн/Уран ще ви позволят да отстоявате своята визия за бъдещето. По-важното в случая е, че вие имате програма и за днешния ден. Убедена съм, че към 29 февруари ще чуете много нови и примамливи идеи, както и предложения. Ситуацията ви позволява да ги обмислите насаме или с близки хора през предстоящите почивни дни. Не прибързвайте с мнение, още по-малко с решение. Възможно е, по този начин да навлезете в непознати води. Вие се нуждаете от друго, което тази седмица може да ви предостави: подготовка, време за разговори и за оглеждане на обстоятелствата от всичките им страни. Силата на вашата воля ще е от решаващо значение, когато трябва да кажете "не" на онези, които се опитват да ви пришпорват.

Скорпион
Отделете време за близките

Попадате в нова среда. Оказвате се там, където винаги сте желали - да се намирате сред хора с авторитет и влияние в обществото. Мнозина от вас ще се нагърбят с отговорности, които ще подплатят основателно усещането им за справяне с живота. Дотук с положенията в професионално-обществен план. Бързам да ви върна към бита и взаимоотношенията с най-близките. Хората, които ви обичат, имат нужда да почувстват вашата съпричастност към проблемите им. Те искат да почувстват, че сте на разположение. Предпочетете да пътувате семейно или да прекарате празничните дни в началото на месец март с близките си, дори да имате множество други задачи. Тази е най-важната към настоящия момент. Позволявам си дори да ви помоля да се запитвате по-често дали нещата във взаимоотношения са такива, каквито вие ги виждате?

Стрелец
Слушайте вътрешния си глас

Съдбата иска отговори. Избрала е този момент да ви зададе множество въпроси. Ситуацията е с толкова интензивна атмосфера, че чак е уморителна. Май винаги е така, когато транзитиращото Слънце е в Риби, а Меркурий и Сатурн не ви позволяват да отказвате задачи, да "се скатавате" от задължения. В този момент много ясно осъзнавате, че се виждате през погледа на околните и резонно се питате дали ви харесва образът в техните очи? Някои ще се осмелят да зададат въпроса си директно, други ще стигнат сами до истината. Така или иначе поведението отразява зрелостта на отношенията ви. Надявам се да се вслушате във вътрешния си глас и да не отместите поглед от важното към маловажното. В случая важните неща са онези, които спомагат да изградите здрава връзка с близките си и колегиални отношения в служебно-професионален план.

Козирог
Интуицията е важна

Вие не спирате да проектирате и да се вълнувате за бъдещето, което искате да имате. Чудесно е, че точно сега сте се присетили. Характерът на периода благоприятства подобни размисли, а присъствието на транзитиращото Слънце, Меркурий и Марс засилва интуицията ви. Да не забравяме за обратната страна на медала. Когато го обърнем, разбираме, че околните имат нужда да видят в поведението ви сериозност и задълбоченост. Точно тук трябва да се намеси вашият разум. При положение, че срещнете несъгласие или съпротива на предложенията, които правите, бързо се преориентирайте. Ако се наложи, оттеглете ги. През цялото време си повтаряйте, че го правите, защото мислите напред. По-важно е "да спечелите войната", затова една загуба не може и не трябва да ви разколебае.

Водолей
Мерете си приказките

Мнозинството от представителите на Зодиака гонят материални цели. Вие правите изключение. Мислите ви се реят в плана на духовното. Надявате се, да постигнете вътрешна хармония - усещане, от което се нуждаете и което може да ви зареди с енергия. Не мога да не призная също, че държите повече на онова, което ще дойде, отколкото на онова, което имате. Това ваше поведение дава основание на мнозина да ви обявят за глупави или вятърничави. Когато транзитиращият Марс е в противоборство с вашето рождено Слънце, това е обичайната реакция на външния свят на вашите действия. Способността ви да анализирате себе си и да се ползвате от силата на логиката, ще предопредели кой ще е победителят в тази суматоха. Ако вътрешният ви глас подшушне да си държите езика зад зъбите по време на напрегнат разговор на 28 или на 29 февруари, доверете му се.

Риби
Умната със заемите

Вие сте самоуверени. Не е лошо, че самочувствието ви е нараснало. Друго ме притеснява. Да не се видите точно сега в ролята на арбитър в дела, които надскачат вашата компетентност. Високото ви самомнение е в състояние да ви вкара в капан. От една страна, искате да знаете и можете повече, респективно, да се бъркате в живота на другите, докато реалността настоява да се оттеглите, дори ви подстрекава да си позволите няколкодневен отдих. Още повече, че конкретната ситуация - предстоящите официални почивни дни, предразполагат вземането на такова решение. Ще спомена в добавка, че е нередно да се залавяте с инвестиционни проекти, да кандидатствате за заеми, кредити. По отношение на тези въпроси сте в приповдигнато настроение. Смятате, че безпроблемно ще ги възстановите. Но по-важното е, че сте решени на тази стъпка, за да си позволите повече свобода за действия, които след време ще се окажат или нищожни или неправилно насочени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай