ЧУЙТЕ първата песен от новия албум на Пинк Флойд

ЧУЙТЕ първата песен от новия албум на Пинк Флойд | StandartNews.com

Британските рокаджии от Пинк Флойд днес зарадваха феновете си, като пуснаха първата песен от дългоочаквания нов албум. Тя носи гръмкото име Louder than Words (По-силно от думи) и е една от единайсетте в тавата The Endless River ("Безкрайната река"), първият албум, който Флойд издават от далечната 1994 година насам.

Премиерата на парчето е била по радио BBC 6, а в момента може да бъде чуто в Soundcloud и на сайта Open Culture. Това е едно от малкото парчета с вокална партия в албума, а текстът е дело на съпругата на Дейвид Гилмор - Поли Самсън.

"The Endless River" ("Безкрайната река"), както се казва компилацията, ще бъде базиран на сесиите от 1994 година, което пък според музикалните издания, може да означава, че ще бъдат представени стари песни с ново звучене.

"Записите стартираха още по времето на сесиите за „The Division Bell", а заради това има и траковe на Ричард Райт. Дейвид Гилмор и Ник Мейсън се включиха и направиха много оттогава. Първоначалната идея беше записът да е само инструментален, но през миналия декември аз пях върху няколко трака", каза пък беквокалистката Дурга МакБрум.
 

Вчера Дейвид Гилмор коментира пред BBC, че "Безкрайната река" вероятно е последен албум и лебедовата песен на "Пинк Флойд". Целият запис на интервюто с Ник Мейсън и Дейвид Гилмор може да се чуе на сайта на BBC 6.

Албумът излиза на 10 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай