"Чудесата" на "Стандарт" с премиера на Панаира

На 13 декември ще бъде премиерата на луксозното издание "Чудесата на България"

"Чудесата" на "Стандарт" с премиера на Панаира | StandartNews.com

София. Повече от 200 издатели от днес до 15 декември ще се срещнат със своите читатели и ще им предложат големи намаления по време на Софийския международен панаир на книгата в НДК. Тазгодишното издание на най-големия тематичен форум у нас ще впечатли с мащаба си, дебатите с десетки родни и чуждестранни писатели, три сцени и четири етажа. Издателство "Стандарт" отново има свой щанд - номер 308 на третия етаж. А на 13 декември от 13 часа е премиерата на луксозното енциклопедично издание "Чудесата на България" - истински хит на издателството.
В рамките на панаира ще се проведе и първият Софийски международен литературен фестивал.

Съпътстващата културна програма ще има всеки ден в специално изграден кът на 3 етаж. Работното време на щандовете е между 10 и 20 ч., а в неделя панаирът ще приключи точно в 17.

Почетен гост на форума тази година е Москва. Руският щанд, който заема централно място в НДК, се открива днес в 11 часа. Два часа по-късно там писателката Наталия Соколовская ще се срещне с читатели и ще раздава автографи. Ден по-късно пак там, но от 18 ч, детската авторка Елена Усачева ще разказва истории на малчуганите и ще има литературна викторина за тях. На този щанд учениците и студентите, изучаващи руски език, ще могат да чуят лекции за Пушкин, Лермонтов, Гогол, Островски, Тургенев, Достоевски и други класици от необятната Рус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай