Човешкото тяло като холограма

Човешкото тяло като холограма | StandartNews.com

Генерираме безброй електромагнитни полета, най-лесно се откриват на сърцето и аурата

Пазете се от токсини в храната и околната среда, те гасят светлината в клетките ни

Човешкият организъм е необикновена квантова "машина" с огромен енергиен потенциал. Мнозина не осъзнават, че тялото ни е изградено и от енергийни полета и енергийни структури, които включват аурата, чакрите и меридианите. Идеята за съществуването на тези енергийни системи в човешкото тяло е отричана от някои западни учени, но с напредване на технологиите за откриване на фина енергия, все повече умове признават съществуването на аурата и чакрите. Тялото ни по своята същност е холограма, която е изградена от кондензирана светлина или енергия. Обсебени от схващането "око да види, ръка да пипне", повечето хора отказват да го приемат и дори отричат този факт. Те се обосновават с твърдението, че ние не виждаме телата си като светлина, а като жива плът.

Причината обаче да виждаме телата си именно под тази форма се крие в ума, който "рисува" този образ в съзнанието ни. Той обработва енергийните кодове на нашите светлинни тела и ги преобразува в материя. Поради това ние виждаме телата изградени от плът, а не от светлина. Така нашият ум ни заблуждава, че тялото ни е изградено от плът и кръв. Това не означава, че материята, която изгражда нашите тела, в действителност е илюзия, а че материята действа подобно на илюзия. От гледна точка на физическата ни същност, материята е нещо много реално за нас. Разбирането, че тялото ни е изградено от енергия или светлина обаче е от съществено значение за осъзнаването на начините, по които токсините могат да навредят на енергийни ни полета. Тялото ни има много различни електромагнитни полета, всяко от които има своите магнитни и електрически свойства. Човешкото тяло има възможността да генерира безброй електромагнитни полета. Много от тях са много малки и е трудно да бъдат открити. Най-лесни за откриване са електромагнитното поле на сърцето и аурата. Когато тялото ни е здраво, то произвежда електромагнитни полета, които протичат както трябва и в повечето случаи не съдържат негативна енергия и информация.

Съвременната хранителна индустрия и околната среда обаче са пълни с токсини от тежки метали, натриев флуорид, рафинирана захар и пестициди, които нарушават електромагнитната комуникация между биофотоните - "живата светлина" в нашите клетки. Тези смущения от своя страна предизвикват неестествени електромагнитни резонанси, засягащи начина, по който тялото генерира електромагнитните полета. Токсините нарушават комуникационния процес между клетките, понеже действат като един вид електрически шум в тялото ни. Важно е да знаем, че колкото по-дълго токсините от храната и околната среда остават в тялото ни, толкова повече неестествени електромагнитни резонанси ни причиняват. С течение на времето тези резонанси започват да активизират вредни биохимични промени в тялото ни. Това впоследствие поражда редица сериозни здравословни проблеми. Токсините, които попадат в тялото ни от околната среда и чрез храната, често действат като свободни радикали. Това са молекули, на които липсват някои електрони. Свободните радикали действат разрушително на останалите молекули в тялото, защото крадат електрони от молекулите на ДНК и тъканите ни. Ако свободните радикали в тялото ни са над нормата, те могат да предизвикат верижни молекулярни реакции, които да увредят ДНК и клетките. Продължителното излагане на тялото на големи количества токсини, приемани с храната и от околната среда, носят негативна енергия и информация, която води до замърсяване на енергийните полета. А това оказва фундаментална роля върху здравето. Полетата са едни от най-важните енергийни системи на тялото и действат като комуникационна мрежа, която позволява на ума, тялото и клетките да комуникират и работят в синхрон. Енергийните полета съдържат също информация, която е от ключово значение за нашето оцеляване и развитие.

Как да пречистим чакрите

*Първа чакра:
Когато гледаме залязващото или изгряващо слънце, ярката зора или красивото здрачаване, ние преживяваме силно впечатляващо природно явление, което оживява и уравновесява кореновата чакра. Тази гледка е много подходяща за разграждане на сковани структури. Най-добре е при това да заемем стойка лотос или просто да седнем на земята и да вдишваме съзнателно аромата й. Комбинацията от изживяването на природните явления има цялостно въздействие върху кореновата чакра.

*Втора чакра:
Тя съответства на душевната област. Особено подходящи за пречистването й са гледки, които настройват поетично, като блестящата пълна луна или спокойната дълбока вода. Тези гледки правят душата възприемчива към посланията от сънищата и мечтите, те активизират фантазията. Медитацията в нощ на пълнолуние край брега на спокойно езеро е идеална за пречистването на втората чакра.

*Трета чакра:
В слънчевия сплит се събира енергията, която ни дава жизненост на всички нива. Ако се отворим към силата на слънцето, през областта на слънчевия сплит в нас ще се събудят положителни качества. Разглеждането на поле със слънчоглед може да предизвика изживяване на сила и пълнота чрез топлина и яркия жълт цвят.

*Четвърта чакра:
Разходката сред недокоснатата природа, която ни кара да се замислим, привежда цялото ни същество в съзвучие с всеобхватната любов - и това става точно чрез сърдечната чакра. В природата розовият цвят символизира посланието за любов и радост и допринася за разцъфтяването на тези качества в характера ни. По тази причина розата е най-добрата възможност да се докоснем до енергиите на сърдечната чакра и да ги съживим.

*Пета чакра:
Въздушното синьо на безоблачното небе има пряка връзка с шийната чакра. За да я пречистим, най-добре е да излезем сред природата и да се свържем духовно и емоционално с небето. Много скоро ще усетим как безкрайността на небето довежда до пълно отпускане. Духът ни се отваря, блокадите в областта на шията се разграждат.

*Шеста чакра:
Или "третото око", както още се нарича, има пряка връзка с безкрайността. Звездната медитация пречиства челната чакра и я привежда в съзвучие с безкрайната дълбочина и ширина на вселената. Съзерцаването на нощното небе, изпълнено със звезди, зарежда шеста чакра.

*Седма чакра:
Коронната чакра в центъра на темето символизира връзката с Бога. Чувството за единство, което олицетворява тази чакра, може да се изживее най-добре на върха на висока планина. Но и медитацията над тази картина може да активизира коронната чакра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай