„Червена пътека" в Бургас и София в памет на Ани

„Червена пътека" в Бургас и София в памет на Ани | StandartNews.com

Бургас. Роднини, близки и съпричастни хора на 18-годишната Антоанета Димитрова поставиха червени цветя на пешеходната пътека, на която тя загина в Бургас.

 

Съпричастни майки и близки на загинали във "войната на пътищата  поставиха червени карамфили  и на пешеходната пътека пред СУ "Св. Климент Охридски" в столицата.

 

Ани бе блъсната от автомобил по бул. „Димитър Димов" на 5 януари, като след пет дни, прекарани в тежко състояние, тя почина в болницата. Това е трета „червена пътека" в Бургас, по инициатива на Фондация „Безопасни улици от Валя".

 

Създателят на фондацията е Мария Димитрова, майката на Валя, която също загина, блъсната от автомобил на пешеходна пътека. За пръв път бе направена „червена пътека" на 40-ия ден от смъртта на детето. След това такива пътеки се правят и в цялата страна.

 

„Това остана едно преклонение пред всички деца, след 40 ден от погребението на убития на пътя, да се събираме на пешеходната пътека и да поставяме червени цветя и рози", разказа Мария Димитрова, цитирана от "Фикус". Тази инициатива е за да се замисли всеки дали си заслужава да си вулгарен и нахален зад волана, обясни тя. „Не е важно да отброяваме червените пътеки, да кръщаваме пешеходните пътеки на имената на децата. По-важно е един път завинаги някой да разбере, че трябва това да се спре", категорична бе тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай