Черен хумор стресна отново рудник "Ораново"

Черен хумор стресна отново рудник "Ораново" | StandartNews.com

Благоевград. Мъж с психични проблеми от село Полето се представи за професор по телефона и подаде фалшив сигнал за авария и за затрупани миньори в рудник "Ораново". Зловещата шега вдигна на крак полицията и медиците от Спешен център - Благоевград.

Обаждането е получено на телефон 112 в събота около 21,15 часа. Мъж казал, че се обажда „професор Попникола Батурски" и съобщил, че ново свлачище е затрупало живи трима спасители в мината. След това затворил слушалката.

Незабавно е подаден сигнал в благоевградската полиция. Дежурните медици вече били потеглили към мястото на инцидента, когато от Второ РУП – Благоевград отменили тревогата. "Колегите бързо са разбрали, че това е фалшив сигнал. В момента рудникът не работи, няма спасителни екипи и е било напълно логично, че обаждането е злонамерено", коментира директорът на ОД МВР-Благоевград Георги Костов.

В неделя злосторникът беше установен, той живее в симитлийското село Полето, но не е задържан. Според криминалисти авторът на нелепата шега е психично болен мъж, който не осъзнава какво е направил. Той ще бъде санкциониран само с акт за административно нарушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай