Части от "Люлин" и "Надежда" без ток след бурята

Части от "Люлин" и "Надежда" без ток след бурята | StandartNews.com

София. Силната буря, която вилня в София този следобед, е предизвикала смущения в електрозахранването в няколко квартала, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Наложило се е изключването на подстанция "Орион". Заради това без ток са "Надежда" 1, 2 и 3 и "Люлин" 1 и 2. Аварийните екипи поетапно възстановяват електрозахранването, но заради множеството наводнени улици, паднали дървета и други поражения, тяхната работа е затруднена.

"Незабавно бе създадена необходимата организация за отстраняване на нанесените повреди, но условията за работа са изключително сложни. Нанесени са сериозни поражения. Бурята предизвика неудобства за нашите клиенти, но правим всичко по силите си да отстраним повредите във възможно най-кратки срокове, доколкото условията го позволява", обясни за ситуацията Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

Имало е и авария в подстанциите "Черни връх" и "Младост", заради природната стихия. Било е прекъснато за известно време електрозахранването на "Младост", Панчарево и Бистрица, но аварийните екипи на ЧЕЗ са го възстановили своевременно.

Сигнали за прекъснато електрозахранване могат да бъдат подавани на денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване.

Шестима пострадали от градушката са потърсили помощ в УМБАЛСМ „Пирогов", съобщиха от пресцентъра на заведението. Те имат наранявания в областта на главата и лицето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай