Чантата на Грейс Кели пак е на мода

Чантата на Грейс Кели пак е на мода | StandartNews.com

Колкото по-ярко, толкова по-добре, съветват дизайнерите

Ако не знаете какви са модните тенденции - заложете на вечната класика. Със сигурност няма да сгрешите. Това се отнася не само за облеклото, но и за аксесоарите. Чантата на великата Грейс Кели отново е актуална. Тя има трапецовидна форма, солидно дъно и тежка структура. Подходяща е най-вече за офиса или за пътуване. Квадратната ретро чанта с иновативни закопчалки е в ярки цветове. Такива модели присъстват в колекциите на дизайнери като Версаче, Армани и Живанши. Сред нестандартните идеи на великите в модата е и т. нар. докторска чанта - изключително подходяща за бизнес дами.
Квадратните, изчистени чанти с къса дръжка, които досега бяха приоритет за офис облеклото, смело навлизат и във всекидневието. Удобната тип училищна е подходяща за младежи и студенти, както и за разходки сред природата.
Ретро шикът прави впечатление и на вечерните партита. Там ще блеснете с малка ръчна коктейлна чантичка. Вариант е да се носи и с дълга дръжка през тялото. Това позволява по-всекидневен стил.

За деловите дами най-подходящ е средният размер с къси, дълги или минаващи през тялото дръжки. Дизайнерите смело добавят нестандартни елементи като ресни, катарами, златни детайли и ярки екзотични принтове. Ресните се налагат категорично не само при чантите, но и при обувките.

Остава актуална торбата в смел и ярък цвят като оранжевото например. Тя е най-подходяща за всекидневието. Побира много неща и е доста популярна дори сред звездите.

Моделиерите залагат на разнообразните текстури, шантавите, екзотични принтове, металните и блестящи детайли. Монохромната тенденция при дрехите навлиза още по-силно при чантите. Цветовете са неоново жълто, синьо, зелено и оранжево - колкото по-ярко, толкова по-добре.

Интересно хрумване тази година е съчетаването на шарката на чантата с елемент от облеклото.
Ярките поп арт принтове и пейзажните, досущ като картини, са свеж полъх от страна на дизайнерите. Подходящи са за стрийт модата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай