Четвъртък,

Буруджиева: Връщането на пушенето не е крачка назад

От: Администратор -
3089
Буруджиева: Връщането на пушенето не е крачка назад
A
A
A

София. Либерализацията на режима за пушене не е крачка назад, каза депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева в ефира на Нова ТВ. 

"Законът като цяло остава да си действа. Промяната е в два момента - там, където заведенията имат отделна зала, която е достатъчно проветрена и с достатъчни условия, да може в нея да се пуши, и другото нещо е след 22 ч. - в баровете. Това не е крачка назад. Не бива да се притесняваме да поправим един закон, когато той не действа, не се спазва и се лъже. Няма какво да се заблуждаваме, всички сме ходили достатъчно по заведенията", коментира Татяна Буруджиева актуалната тема за възможната отмяна на пълната забрана за пушене на обществени места.

„Въпросът е, че България не е София. Представете си какво се случва в една селска кръчма", посочи Буруджиева. Тя бе категорична, че няма да се пуши навсякъде, а само в обособените за това пространства. В малките заведения и там, където няма такава възможност, не се предвижда да се пуши.

„Не разбирам защо постоянно трябва да действаме с тоягата. Трябва да има възможност за избор", е мнението на народния представител.

„Има много сериозни данни как се отразява това нещо на бизнеса", подчерта още Татяна Буруджиева.

На въпрос каква е позицията на ДПС, тя отговори лаконично, че нейното впечатление от водените разговори с ДПС е, че позициите не са абсолютно еднакви и че няма да взимат единно партийно решение.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички