Вторник,

Бургас и Габрово остават в бедствено положение

От: Failed to load user -
Бургас и Габрово остават в бедствено положение
A
A
A

София. В община Габрово се възстановяват учебните занятия. Остава обаче в сила бедственото положение, защото обстановката все още е усложнена.

Питейната вода е негодна за употреба, заради замътване на язовира. Десетки екипи отстраняват повреди по електропреносната мрежа, но тежкият и мокър сняг причинява нови. Без ток все още са около 50 села и квартали в областния град.

Остава в сила и бедственото положение в община Бургас. 1,3 млн. лв. са необходими за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието, съобщиха от Кризисния щаб, свикан от кмета на областния град Димитър Николов. Всички констатации и докладът с оценка на щетите ще бъдат изпратени днес до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Над 30 доброволци потеглят тази сутрин за Ченгене скеле, за да се включат във възстановителните работи. В рибарското селище ще бъде изпратена и специализирана техника, която ще започне да изважда 17-те потънали лодки. До няколко дни трябва да бъде възстановен нормалният ритъм на живот в селата Извор, Димчево, Твърдица, Маринка, местността "Черниците", кварталите Сарафово, "Меден рудник", Лозово, рибарското селище Ченгене скеле и вилно селище "Росенец".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички