Булсатком и bTV в преговори 48 часа

Спират програмите от 1 януари, ако не се договорят, хората питат за други оператори

Булсатком и bTV в преговори 48 часа | StandartNews.com

Булсатком, bTV и TV7 влизат днес на тежки преговори. Ако до петък те не си стиснат ръцете за нов договор, абонатите на сателитния оператор ще останат без каналите им от Нова година. През празничните дни преговори не са водени, признаха и трите страни.

От bTV Media Group и TV7 не са склонни да правят отстъпки в преговорите. Малко преди празниците най-голямата телевизия спря да подава сигнала на 7-те си канала bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, Ring.bg, bTV Lady и bTV HD към сателитния доставчик заради спор за отчисленията от абонати. За Коледа каналите бяха възстановени, но от TV7 също скочиха срещу условията по договора с Булсатком.

"Дадохме си няколко дни да се осмислят нещата. Преговорите продължават днес. Надяваме се в рамките на два дни да имаме решение", обясни маркетинг директорът на Булсатком Тинко Тотев.

"Заинтересованата страна е Булсатком, ако ни поканят, ще преговаряме. TV7 предлага продукция, без която Булсатком няма да бъде желана в българските домове. Надявам се да се научат да си плащат на абонат. Тук интересният въпрос е колко са реалните абонати. Има официални статистики, които са в пъти по-ниски от тези, които според мен декларират пред държавата и към НАП", коментира изпълнителният директор на TV7, BBT (News 7) и Super 7 Николай Бареков. Той обясни, че телевизиите правят продукции за десетки хиляди левове, а получават "жълти стотинки" от чиниите при положение, че всяко българско семейство брои на доставчика си по 15 лева на месец.

Междувременно феновете на двете телевизии и техните канали започнаха да разпитват конкурентни доставчици за техните условия. "Има голям интерес. Хората питат, но все още се чудят дали да сменят доставчика си. Искат да си гледат сериалите, "Комиците", Кошлуков и Кулезич", довериха конкурентните доставчици на цифрова телевизия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай