Булевард "Черни връх" пак пропадна

Булевард "Черни връх" пак пропадна | StandartNews.com

Столичният булевард "Черни връх" отново пропадна, близо до мястото където в началото на месеца се отвори голяма дупка. Това обяви кмета на София Йорданка Фандъкова в страницата си във "Фейсбук".

Пропадането е засегнало и пътното платно, и тротоара. Участъкът е обезопасен, а на мястото са пристигнали полицаи, аварийни екипи към столичната община, и кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков.

"Още тази вечер фирмата изпълнител ще извърши укрепване на засегнатия участък с бетон. Поискала съм сутринта на терен да са експерти на "Метрополитен", "Софийска вода" и "Топлофикация" и да започнат подробно обследване на целия участък", пише Фандъкова. Кметът допълва, че ще поиска и експерти от Университета по архитектура строителство и геодезия да извършат външна проверка.

На 4 юни пропадна част от бул. "Черни връх", в района на новостроящата се станция на метрото при "Хладилника". Тогава шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев обясни, че прчината е в падналите обилни дъждове, довели до преовлажняване на почвата.

В началото на април пък подобна дупка се отвори на бул. "Христофор Колумб", свързващ столичния ж.к. "Дружба" с бул. "Цариградско шосе".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай