Буенос Айрес става по-безопасен за туристи

В специална мрежа ще се докладва за извършени в момента престъпления

Буенос Айрес става по-безопасен за туристи | StandartNews.com

Буенос Айрес става по-безопасен за туристи

Буенос Айрес ще стане по-безопасен за гостите на столицата - градската управа заедно с федералните власти създават специална мрежа, с помощта на която служителите на хотели, ресторанти, кафенета и екскурзоводи ще могат да изпращат информация за престъпления, извършени срещу туристи, обяви правителството на Аржентина.

Вицепремиерът на Буенос Айрес и министърът на туризма са представили в четвъртък план за повишаване на безопасността в мегаполиса, която те наричат "Оглеждай се и бъди нащрек". В него се предлага в специална мрежа служителите от сектора на услугите да могат да изпращат доклади за престъпления до службите по сигурност.

"Искаме да използваме помощта на всички граждани. Нашата цел е да свържем тази мрежа с целия туристически и гастрономически сектор, с екскурзоводите, така че те да са нашите очи, като така в рамките на пет минути да сме там, където има проблем", се казва в съобщението на вицепремиера на столицата Диего Мантила.

Столицата на Аржентина не е безопасна за туристите - в града всеки ден стават многобройни обири с използване на огнестрелно оръжие. Случвало се е чужденци и местни жители да бъдат убивани само заради отказа да си дадат телефона, чантата или велосипеда. По улиците на Буенос Айрес лесно могат да се различат местните жители или "опитните" туристи от тези, които току-що са пристигнали в града: първите носят със себе си само чанта с колан и минимум неща; кредитните карти, телефонът и парите никога не са на едно място и ако човек върви с раница, тя винаги ще бъде носена отпред, а не на гърба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай