Бракониерски инцидент на старта на ловния сезон

Бракониерски инцидент на старта на ловния сезон | StandartNews.com

Тежък бракониерски инцидент стана на старта на ловния сезон дребен пернат дивеч, който бе открит днес край град Съединение. Труповете на три лопатара и един сръндак са открити близо до хижата на ловната дружинка край село Нановица край язовир "Студен кладенец", съобщава БГНЕС.

Местен жител, който е и партиен лидер, е извършител на деянието. Оказва се, че той има 25 издадени бележки за отстрелван дивеч и само за убития сръндак има разрешение. Снощи три джипа е имало в района и полицията е проверила два от тях.

Данните показват, че у нас има 120 000 регистрирани ловци. Ловният съвет се обръща към всички тях за спазване на Закона за лова, добра дисциплина и етика при ловните излети.

Очаква се Народното събрание да приеме мерки, които да гарантират безопасността по време на лов. Това ще стане в най-скоро време, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов, който присъства на откриването на сезона.

През миналата година двама души са загинали, а четирима са ранени по време на лов. До месец юли тази година имаме един смъртен случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай