Бракониери потрошиха кола на горски

Бракониери потрошиха кола на горски  | StandartNews.com

Поредно посегателство и атака срещу горски служители е извършено в неделя вечерта на територията на Държавно горско стопанство - Самоков. Силите на ДГС и Югозападното държавно предприятие били мобилизирани към 20,00 часа за потушаване на горски пожар в землището на самоковското село Шипочане. Измеднъж те забелязали фарове на автомобил, движещ се в гората срещу пожара.

По разпореждане на директора на стопанството служителите от мобилното звено Димитър Керефейн и Иван Благоев заедно с колегите си Димитър Павлин и Веселин Даганов тръгват след колата. На пътя от с. Шипочане за Самоков попадат на два джипа – „Дайхацу" с транзитни номера и „Ленд Ровър" с рег. № СА 0089 МТ, натоварени с дървесина.

При опит да бъдат спрени за проверка водачът на втория автомобил отказва да се подчини и удря управляваната от Иван Благоев служебна кола „Лада Нива". Вследствие на удара са нанесени материални щети на служебното возило - счупени са заден стоп и врата. Нарушителите успяват да избягат в посока Самоков. За случая е уведомена полицията в града. Ще бъде сезирана и Районна прокуратура за предприемане на съответните мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай