Бойкот на Де Ниро

Бойкот на Де Ниро | StandartNews.com

Робърт Де Ниро си тръгна по средата на интервю и с това предизвика гнева на журналистическата гилдия. Той трябвало да отговаря на въпроси на Ема Брокс за "Радио таймс". Разговорът бил по повод новия комедиен филм с участието на актьора - "Стажантът", който предстои да излезе и у нас. Де Ниро се разстроил от предположението, че "Трайбека", нюйоркският филмов фестивал, на който той е съосновател, е бил окупиран от банкери, както и от въпрос за това как се предпазва от влизането в режим на "автопилот" пред камерата. Актьорът помолил Брокс да спре диктофона, станал от стола, закрачил нервно и казал, че прекратява интервюто заради критичните нотки във въпросите й, пише "Площад Славейков".

"Защо, заради банкерите ли?!", казала му тя.

Де Ниро отговорил: "Заради отношението ви". Брукс го попитала какво друго визира, а той отвърнал: "Всичко. Просто няма да го направя, скъпа". Пред "Гардиън", където Брокс също пише, тя признава, че се е изненадала от реакцията на актьора. Но му съчувства, защото той цял един дълъг ден е бил подложен на интервюта с журналисти от чуждестранната преса, което е обичайно преди премиера на нов филм в Холивуд.

Брокс признава, че е загубила самообладание, отвръщайки на Де Ниро: "Мисля, че сте много снизходителен". "О, вие си мислите, че "скъпа" е снизходително", възразил актьорът.

Пиърс Морган, автор на "Дейли мейл" за САЩ и водещ на предаване по Си Ен Ен, с което на практика заменя Лари Кинг, призова за бойкот на Де Ниро.

"Той е възхитителен актьор. Или поне е човек, чиято кариера е наситена с възхитителни изпълнения. Но великите филми с негово участие са снимани преди най-малко 20 години. Ако бъдем честни, скорошният принос на Де Ниро към големия екран е пародия на неговия талант. И все пак Де Ниро все още се държи сякаш е кралят на света - на върха, номер едно. Нищо не показва по-ясно гигантска самозаблуда, отколкото поведението към журналистите. А той е известен като най-грубия, най-трудния и, честно казано, най-противния актьор за интервюта навярно в цялата история на планетата Земя. Той толкова е погълнат от чувството си за значимост, че отдава минимално значение дори на хората, натоварени със задачата да промотират собствените му филми. Сблъсках се с неговото жалко безумие, когато го интервюирах за Си Ен Ен. Бях предупреден колко лаконичен, без чувство за хумор и намръщен може да е той, как трябва да се избягват въпроси, на които може да се отговори само с една дума - защото това е точният начин, по който ще им отвърне. Но бях уверен, че Де Ниро ще извади своята скрита, очарователна страна. Но той се оказа скапан кошмар. На всеки въпрос промърморваше "не знам", "наистина не мога да кажа" или "това е голям проблем". Понякога дори просто свиваше рамене и не обелваше и дума. Почти като да интервюирам труп. Сякаш той се гордее с държанието си на пълен гадняр. Но има и по-сериозен проблем от Де Ниро. Все повече и повече звезди третират журналистите като подметки. Робърт Дауни джуниър преди няколко месеца гневен напусна телевизионно интервю заради лични въпроси, които в миналото и без това е коментирал. Бен Афлек нареди на Пи Би Ес да блокира разкритие, че е наследник на робовладелец. Историята излязла на продължително интервю, което той сам се съгласил да даде за продукцията "Откриване на корените". Кара Делевин наскоро се нацупи като бебе, след като телевизионни водещи я укориха за очевидната й недоспалост и липса на чувство за хумор. Всички тези хора виждат пресата като банда противни подивели публицисти, които злоупотребяват и ги хвърлят на вълците, когато им е удобно. Е, време е медиите да отвърнат на удара", казва Морган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай