Бой, Волен ранен, студенти пищят

Бой, Волен ранен, студенти пищят | StandartNews.com

С екшън и полиция Волен Сидеров бе изведен от НАТФИЗ малко след 23 ч. снощи. Това стана, след като лидерът на "Атака" и екип на телевизия "Алфа" нахлуха повторно в театралната академия, докато десетки журналисти го чакаха в залата за пресконференции в НДК. При поредния сблъсък, дясната скула на Сидеров бе разкървавена. Здрав тупаник му вкара здрав мъж около 40-те с черно яке, черна шапка и брадичка. По-късно последният беше задържан.

Сидеров влезе в НАТФИЗ и поиска да се разправи с човек, от когото по неговите думи бил ударен. Според политика обаче не е ясно какъв е точно нападателят му и дали е служител на академията.

Лидерът на "Атака" настоя полицаите, които се опитаха да въдворят ред, да му помогнат да разбере самоличността на мъжа. Униформените му препоръчаха да подаде жалба. Но Сидеров контрира, че не знае името. По-късно уточни, че нападателят е студент - Емил Георгиев. Но младият мъж категорично отрече.

Студентите, които в този момент се намираха в НАТФИЗ, поискаха Сидеров да излезе от сградата. Веднага след нахлуването му те започнаха да скандират "Вън, вън, вън", както и "Молим ви да напуснете академията". Цялата случка беше предавана на живо от няколко телевизии. Голяма част от студентите заснеха екшъна с мобилните си телефони.

"Как се казваш, защо ме удари", скачаше лидерът на "Атака" срещу охранителя, който се представи и си каза дори EГH-то. "Вие сте гербер, нали? Приятел сте на Бойко Борисов", продължи националистът.

Минути по-късно в скандала се включи и актьорът Христо Мутафчиев, който също прикани Сидеров да напусне сградата. След 1-2 минути дойде и ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев, който също поиска лидерът на "Атака" да излезе от ВУЗ-а.

Малко преди Сидеров да бъде изведен от НАТФИЗ до него се появи жена му Деница Гаджева, която плачейки викаше: "Волене, моля те". На мястото на екшъна се появиха вътрешният министър Румяна Бъчварова, главният секретар Георги Костов и шефове от столичната полиция. Патрулка отказа Волен и Деница към Първо РПУ. До полунощ не стана ясно дали Сидеров е задържан или не.

Подобен инцидент се случи и в петък. Малко след 20 ч. Волен Сидеров и 5-6 други мъже нахлуха в НАТФИЗ, за да търсят наркомани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай