Бой и бомбичка в парка на "Орландовци" (ВИДЕО)

Бой и бомбичка в парка на "Орландовци" (ВИДЕО) | StandartNews.com

Голям бой е станал в парка до ромската махалата в столичния квартал "Орландовци", съобщи ТВ7. Най-малко петима са ранени, сред които и дете, а по-рано един бе закаран в болница. Група от протестиращи българи са успели да заобиколят полицейските постове и са нахлули в горичката, където има постройки на роми. Полицията е използвала стоп патрони, за да ги разпръсне, съобщиха очевидци за "Стандарт".

Ситуацията бе овладяна от полицията, тежко въоръжени жандармеристи пристигнаха на мястото, за да помагат. Там дойдоха и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Кварталът остана блокиран до близо 23 часа, когато на площада имаше над 200 души. Малко след това обаче хората започнаха да се разотиват. Униформените започнаха да пропускат автобуси. От градския транспорт увериха, че утре ще се опитат да възобновят трафика напълно.

Снимка: В. Желева

Нещата са под контрол, нямам информация за сериозно ранени, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР Младен Маринов. И уточни, че полицаите са разговаряли с двете групи - българи и роми, за да се намали напрежението. От полицията обаче не могат все още да кажат точната бройка на ранените.

Дo момента две лица са задържани. Издирват се и други, които са били съпричастни към сбиването тази вечер.

Протестът не е разрешен и не е постъпило искане за него в Столична община, каза пред канал 3 главният секретар на МВР Георги Костов. 

Жители на "Орландовци" обясниха пред "Стандарт", че утре отново ще има протест, който трябва да започне в 18 часа. 

Както е известно, протестът срещу набезите на ромите в картала продължава цял ден, след като късно в събота спор за силна музика прерасна в голям бой с брадви. Сега жителите се заканиха, че това е последният инцидент, който допускат, и започват гражданско опълчение. Според местните ромите от гетото посягали вече и посред бял ден. Жена се оплака, че за един ден два пъти влизали къщата й, нищо че самата тя била вътре.

Вижте видеото на Нова тв от мястото:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай