Борисов уволни полицайка за "селски глупак"

Борисов уволни полицайка за "селски глупак" | StandartNews.com

Варна. Премиерът Бойко Борисов нареди да се уволни говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева. Причината е скандалното й поведение към Боян Максимов, който публикува снимка на трима спящи полицаи в интернет. Заради шума по медиите Пенчева нарече варненца "селски глупак".

В началото на седмицата Боян Максимов се оплака, че след като направил достояние на хората почивката на служителите на реда му се стоварили куп неприятности. Полицаите във Варна постоянно го викали за справки и му съставяли актове дори заради това, че е разхождал кучето си без каишка или че не е носил личната си карта.

Тогава говорителката на варненската полиция го нарече "селски глупак". Тя обясни по една от телевизиите, че "Максимов не е чак толкова велик, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един селски глупак, който се чуди какво да прави".

В отговор Максимов обяви, че смята да съди Пенчева, а социалните мрежи се взривиха от възмущение срещу изказването й. Наказание от полицията за непремерените думи на говорителката обаче не последва. Днес обаче премиерът лично даде разпореждане тя да се уволни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай