Боно невредим след премеждие във въздуха

Боно невредим след премеждие във въздуха | StandartNews.com

Вратата на самолета на певеца паднала по време на полет до Берлин

Боно и четирима негови приятели успели да се измъкнат на косъм живи след инцидент с частния му самолет над Берлин. Малко преди 12.27 ч в сряда машината, с регистрационен номер D-CGEO, трябвало да кацне на аерогара "Шьонефелд".

По време на двучасовия полет от Дъблин до Берлин не е имало никакви индикации за проблеми на борда. Но преди да достигне целта, задната врата на металната птица, с размери 80 х 100 см, се откъснала и заедно с багажа на пасажерите полетяла от 4000 м височина някъде над провинция Бранденбург. Все пак шестместният Learjet 60 с Боно, компанията му и екипажа от двама души успял да кацне безопасно на летището въпреки сериозната повреда. Всички факти ще станат известни, след като приключи разследването на Федералното бюро за самолетни инциденти на Германия.
Фронтменът на U2 летял към Берлин за връчването на музикалните награди "Бамби", в които групата била отличена в категорията "Международна музика". Боно бил сам, защото имал дипломатическа мисия с министъра на икономическото сътрудничество и развитие на Федерална република Германия Герд Мюлер. Останалите от бандата, Лари, Едж и Адам, пътували поотделно до немската столица.

В сряда вечер те се събрали направо на сцената на "Стейдж тиатър" на Потстдамер плац.
"Боно е щастливец, че самолетът не е паднал", твърди негов близък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай