Бомба със закъснител след Елизабет II

Ще взриви ли Хари кралското семейство

Бомба със закъснител след Елизабет II | StandartNews.com
  • Ще взриви ли Хари кралското семейство

Елизабет II остави голяма празнина след себе си - както в английското общество, така и в кралското семейство. Нейната смърт е особено тежка за принц Хари, който продължава да бъде в хладни отношения с много от своите най-близки роднини, дори с баща си и брат си.

Но по-младият наследник на принцеса Даяна никога не се отчужди от баба си. Затова и болката е още по-силна, тъй като той не успя да се сбогува с нея приживе. Нейно величество бе и единствената, която потенциално можеше да предотврати следващата голяма бомба в семейството - новата книга на Хари, в която се очаква да бъдат разкрити всякакви мрачни тайни Бъкингам.

20 милиона за мемоарите на един принц

За предстоящите мемоари на Хари няма много официална информация. Досега се смяташе, че ще излязат на пазара в края на годината, но според нови твърдения книгата ще бъде отложена за 2023-а от уважение за кралицата. В "Page Six" пишат, че принцът е получил 20 милиона долара от сделката с издателите, но част от сумата ще отиде за благотворителност. Според източник на "The Sun" книгата е готова и дори да има забавяне, тя със сигурност ще види бял свят.

Медийните съветници в двора обаче са силно притеснени. Коментаторите изтъкват, че малкото останало доверие между Хари и роднините му ще се изпари напълно, когато мемоарите бъдат издадени. Поданиците видяха принца и брат му отново рамо до рамо по време на погребението на Елизабет и това бе повод за вълнение, въпреки мрачните обстоятелства около срещата им. За жалост, братята дори не се погледнаха в очите, те бяха един до друг, но едновременно и в различни светове. Има вероятност това да последният път, в който двамата са заедно, ако Хари не премисли своя план. До този момент той направи само един официален коментар по темата. "Пиша това не като принца, който се родих, а като мъжа, в когото се превърнах. Носех много шапки през годините - в буквалния и преносен смисъл. Надеждата ми е, че разказвайки моята история - висините и низините, грешките и уроците - ще мога да покажа, че независимо откъде идваме, всички ние си приличаме много повече, отколкото предполагаме. Благодарен съм за възможността да споделя житейския си опит и съм развълнуван хората да прочетат истината за моя живот".

Докато единственото официално изявление за книгата гласи следното: "В интимни и прочувствени мемоари на един от най-завладяващите и влиятелни мъже на нашето време, принц Хари ще сподели за първи път категоричния разказ за преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са го оформили като човек.

Проследявайки живота си в публичното пространство - от детството до наши дни, включително отдадеността към военния дълг, който два пъти го отвежда на фронтовата линия в Афганистан, и радостта да бъде съпруг и баща, принцът ще предложи честен и завладяващ  личен портрет. Портрет, който показва на читателите, че зад всичко, което си мислят, че знаят, се крие вдъхновяваща, смела и повдигаща духа човешка история."

Всяка история си има злодей

Хари, разбира се, няма да каже нищо негативно за любимата си баба. Твърди се, че след смъртта й дори е поискал определени пасажи от книгата да бъдат редактирани или премахнати от уважение към покойната кралица. Но принцът няма същото отношение към останалите членове на семейството. Хари може и да не нападне брат си, но новият крал със сигурност е на прицел. Главният злодей се очаква да бъде кралицата консорт. След като Камила се венча за Чарлз, започна операция по изчистването имиджа й на "любовницата". Години по-късно тя успя да се докаже в очите на поданиците и това пролича тази година, когато народът празнува 75-ия й рожден ден с официални тържества в продължение на седмица.

Хари обаче никога няма да преживее загубата на майка си. Той винаги ще гледа на мащехата си като на "другата жена", която разби семейството и в определени аспекти носи индиректна вина за трагедията с Даяна. Затова очакванията са мемоарите да отворят старите рани. Вероятно Хари възнамерява да си отмъсти за болката, причинена от появата на Камила в живота му.

Опасенията са, че Хари ще обвини Камила и други членове на семейството в расизъм. Както светът вече видя, принцът и Меган Маркъл загатнаха за подобно нещо в интервюто с Опра Уинфри. Очаква се мемоарите да разкажат цялата истина за предполагаемите расистки нападки и да разкрият кой точно е говорил по адрес на съпругата и децата на Хари.

Няма съмнение, че цялата сага "Мегзит" ще бъде покрита. От 2020 година насам Хари започна да споделя за мъките, които е преживял на психическо и емоционално ниво след сватбата с Меган. Принцът неведнъж направи препратки към проблемите на майка си и категорично заяви, че напуска семейството и страната си, за да защити своето семейство и да предотврати повторение на историята.

Сделка с дявола

След смъртта на кралицата се появи нов слух. Твърди се, че кралят ще се пробва да предотврати всякакви бъдещи драми, като предложи на Хари и Меган сделка. Според "ОК" Чарлз е готов да върне херцозите на Съсекс на работа в семейството или поне до някъде. Условието, разбира се, е принцът да се откаже от мемоарите си. Така Чарлз ще демонстрира умения на дипломат, ще възстанови спокойствието в династията и пред народа, ще се сдобие с фенове отвъд океана.

Източници коментират, че кралят би взел подобно решение сам, без да се допитва до Уилям. Със сигурност едва ли останалите членове на семейството биха одобрили този план, но Чарлз трябва бързо да се докаже и как по-добре да го стори, освен да възобнови топлите отношения с бегълците.

Първият знак, че кралят е задействал стратегията си, вече е факт. Той позволи на Хари да облече военната си униформа по време на церемонията за погребението на Елизабет II, въпреки че на принца по-рано беше съобщено, че е забранено да го прави. Освен това Чарлз спомена Хари и Меган в първата си официална реч като владетел. Той изрази своята любов към херцозите и ги поздрави, че продължават да укрепват живота си в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай