Болницата в Девин става държавна

Болницата в Девин става държавна | StandartNews.com

София. Болницата в Девин най-вероятно ще стане държавна. Това заяви кметът на града Цветалин Петков след среща във финансовото министерство. Според него е възможно и да се привлече частен инвеститор наред с държавата.

В петък Общинският съвет ще трябва да обсъди този вариант и да реши дали е съгласен, каза кметът. Ако се съгласи, нещата ще продължат по-гладко и по-леко и болницата ще започне да се възстановява.

Каквато и да е съдбата на болницата при всички случаи в Девин ще има медицински център. Не се знае обаче дали някои от отделенията ще отворят врати преди да започне зимата.Девинчани настояват да имат 4 отделения - хирургично, вътрешно, детско и неврологично - до първия сняг и за връщане на медицинския персонал. Вчера Дянков не даде индикации, че лекарите ще получат дължимите им заплати. Болницата, която обслужваше и Борино и Доспат, спря работа преди повече от година. Протестите на местните жители продължават вече осем дни.

1 млн. лв. пропусна девинската болница по европоекти, каза междувременно регионалният министър Лиляна Павлова. Днес тя даде фишове с пари по ОП "Развитие на човешките ресурси" на лечебните заведения в общините Генерал Тошево, Тервел, Котел, Годеч и Малко Търново. Общината в Девин се отказа от проекта, тъй като трябваше да превърне болницата в медицински център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай