Богаташите на Америка

Богаташите на Америка | StandartNews.com

Момичето без талант Ким Кардашиян направи 45 милиона от единствена игра

Тейлър Суифт е първа сред звездите със 170 милиона долара

Поп-кънтри песни донесоха 170 милиона долара на американката Тейлър Суифт и така я превърнаха в най-високо платената звезда в шоу бизнеса. Традиционната годишна класация на списание "Форбс" излезе вчера и осигури мощна доза еуфория за изпадналата точно от месец в любовна безтегловност Тейлър. 26-годишната тийн идолка изглежда толкова прехласната по новото си гадже, актьора Том Хиделстен, че едва ли първото място на "Форбс" ще привлече вниманието й. А Суифт си го завоюва, благодарение на грандиозно световно турне "1989", с което промотира едноименния си последен засега пети албум. С 85 концерта, 63 от които в Северна Америка и само 7 в Азия, Суифт е спечелила 250 733 097 долара, превръщайки обиколката си в най-доходоносната за 2015-а, посетена от 2 278 647 фенове. Така носителката на десет "грамита" изпревари "Роулинг стоунс" в Северна Америка. Голяма лепта към доходите й прибавят и рекламите договори с Diet Coke, Keds и Apple. Ето още малко цифри, заради които всеки мъж би завидял на Том Хиделстен: до началото на 2015-а Тейлър е продала над 40 милиона албума. Нейните песни са изтегляни 130 милиона пъти. Всеки от албумите на Тейлър е продаден в поне 4-милионен тираж в Америка: Fearless (7 милиона), Taylor Swift (5,5 милиона), Speak Now (4,5 милиона), Red (4,1 милиона) и "1989" (5,4 милиона). На Тейлър обаче не й пука за парите. Тя заби звездата от "Тор" само дни, след като се раздели с предишното си гадже Калвин Харис, макар с него да бяха обявени за най-доходоносната двойка за 2015-а с 146 милиона долара обща печалба. Бившият й възлюбен сега е на 21-ва позиция с 63 милиона.

На второ място в новата класация на "Форбс" е британската поп група "Уан дайрекшън" ("One Direction"), спечелила през миналата година 110 милиона в зелено. В момента бандата е в застой, тъй като

Хари Стайлс преследва актьорска кариера

в нов филм на Кристофър Нолан.

Британската любимка Адел се нарежда на девето място с 80, 5 милиона долара - все пак преди Мадона, Риана и Кейти Пери. В първата десятка влизат още американският комедиен актьор Кевин Харт, който е на шеста позиция с 87,5 милиона, радио и тв водещият Хауърд Стърн - също британец, с 85 милиона долара. Мадона остава на 12-о място със 76,5 милиона долара, Риана я следва по петите със 75 милиона.

Ким Кардашиян, майстор на авторекламата и суверен на социалните медии, също е сериозен играч в света на бизнеса. Списанието дори е решило, че риалити звездата без никакви таланти е достойна да бъде корица за юли със заглавие "Новите мобилни магнати". Съпругата на рапъра Кание Уест щурмува едва ли не всеки дом в Северна Америка с риалити шоуто за нейното семейство. След това Кимбърли използва телевизионната слава като моторно гориво за своята бързо развиваща се дигитална империя. Мобилната игра на дамата с известни извивки "Ким Кардашиян: Холивуд" е била изтеглена 45 милиона пъти и генерира 160 милиона долара приходи от стартирането й през юни 2014-а. "Форбс" изчислява, че лично Ким е прибрала около 45 милиона от него. "Каква гордост е да бъда на корицата.

Никога не съм мечтала за това

Баща ми щеше да се гордее", написа в Туитъра си пищната мадама. Това е само поредната перла в короната на звездата, колкото на някои да не им се вярва, че изобщо е известна. През февруари тя подписа договор за 100 милиона долара с "E!" за продължаване на семейното риалити шоу за още четири години. Заедно със сестрите си Клои и Кортни, тя притежава и онлайн бутик дрехи на дребно - Dash. Към всичко това се прибавя и нещо още по-невероятно - Ким пусна своя линия емотикони "Кимоджи" за сваляне от феновете. И колкото и неправдоподобно да звучи - те наистина имаха голям успех сред тълпата. Когато съпругът й Кание Уест беше обвинен, че има 53 милиона дълг заради модната си линия, Ким се показа като вярна и подкрепяща половинка: "Съжалявам, че закъснях, приятели, но бях заета да осребрявам чека си за 80 милиона от видеоиграта ми и да прехвърля 53 милиона в общата ни сметка."

Кардашиян и семейството й безпроблемно смесиха личните си и професионални акции. Зрителите на риалитито им виждат как псевдозвездите са залепени за новите технологии. Стратегическото използване на социалните медии е неразделна част от известността на всички Кардашиян. Например, една снимка на косата на по-малката сестра, Кендъл Дженър, през 2015 г. стана най-харесваното изображение в историята на Инстаграм с 3,6 милиона лайка. Може да няма никакви таланти, но Ким пределно схваща, дори по-добре и други звезди, бизнесмени и антрополози, че бъдещето принадлежи на мобилните технологии. "Обичам големия си компютър, но не мога да ви кажа кога последно съм сядала пред него. Винаги съм на телефона си", казва Ким. Тя знае, че има и критици, които омаловажават постиженията й и я отписват като човек, който е известен с това, че е известен. (Да не забравяме участието й в сексвидео). "Не е зле за момиче без талант", публикува в Туитър Ким след обявяването на корицата й.

В същото издание "Форбс" класира й най-богатите семейства в САЩ. За трета поредна година на първо място е фамилията Уолтън с общо състояние от 130 милиарда долара. Родът притежава около 50% от най-голямата верига за търговия на дребно в света - магазините "Уолмарт". Сумата е разпределена между седем наследници на основателите - Сам Уолтън и Джеймс "Бъд" Уолтън. Най-значимата част от това богатство е притежание на трите все още живи деца на Сам Уолтън - Джим, Алис и Роб, които притежават съответно 36,5, 35,3 и 35 млрд. долара. Вдовицата на брат им Джон - Кристи, има 5,5 милиарда долара. За изминалата година богатството на семейството е намаляло с 19 милиарда долара, най-вече заради дарените за благотворителност акции от покойния Джон Уолтън.

На второ място е фамилията Кох. Братята Чарлс и Дейвид управляват и притежават мажоритарен дял от конгломерата Koch Industries, който е втората по големина компания в САЩ, която не се търгува на борсата. Заедно с другите си двама братя те притежават общо 82 милиарда долара.

Третата позиция е за семейство Марс, които са собственици на гиганта в производството на захарни изделия Mars Inc., сред чиито брандове са бонбоните M&Ms и десертите "Сникърс". Общото им състояние се оценява на 78 милиарда долара. Братята Форест-младши и Джон и сестра им Жаклин - внуци на създателя на компанията Франклин Кларънс Марс, не участват в управлението на семейния бизнес. През март "Марс" обяви, че ще работи за намаляване на съдържанието на добавена захар в продуктите си и ще подкрепи усилията на правителството за включването на добавената захар в обозначенията на етикетите на храните.

Най-богатите 25 семейства в САЩ имат общо състояние от 722 милиарда, което е с 11 милиарда по-малко спрямо миналата година. За всички късметлии в класацията натрупването на богатството е било започнато от предишно поколение представители на съответното семейство. От подреждането са изключени предприемачи, натрупали сами състоянието си, които вече попадат заедно със съпрузите (и децата) си в класацията "Форбс" 400 на най-богатите хора в САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай