Боби Лазаров разкри! Свършва ли циганското лято

Каква е прогнозата за следващите дни

Боби Лазаров разкри! Свършва ли циганското лято | StandartNews.com

Всички се чудим колко месеца ще продължи лятото тази година. Ето поредната прогноза.

Тази нощ през страната ще премине по-студен атмосферен фронт. Облачността се увеличава и от запад на изток очакваме да превали дъжд.

Това прогнозира синоптикът на БТВ Боби Лазаров.

Утре максималните температури в страната ще бъдат между 22 и 27 градуса. В столицата - около 23, а в Пловдив и Варна максималната температура ще е 26 градуса. От северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Следобед изгледите са за повече слънчеви часове. Вятърът ще е предимно слаб, до умерен. А до края на тази седмица и през следващата вероятността за геомагнитни бури е минимална.

Утре по нашето черноморие облачността ще е предимно значителна. Следобед прогнозата е да се разкъса и намалее. Там вятърът е до умерен, а максималните температури ще бъдат между 23 и 27 градуса.

Последната събота на месец октомври ще започне с повече облаци над планините. Следобед и там тя ще намалее. Вятърът в планините е умерен, а по билата - силен. Максимални температури между 10 и 16 градуса.

В неделя и в първите два дни от новата седмица над Западна и Централна България ще бъде слънчево, а над Източна - с краткотрайни сутрешни мъгли. Максималните температури тогава остават без съществена промяна.

На 1 ноември - сряда, вятърът ще донесе по-хладен въздух.Тогава предстои и понижение на температурите. И на места от запад на изток ще има валежи от дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай