БНТ и АБРО излязоха със съвместна декларация

БНТ и АБРО излязоха със съвместна декларация  | StandartNews.com

София. Българска национална телевизия (БНТ) и асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) излязоха със съвместна декларация във връзка с обвиненията, че основни национални медии манипулативно отразяват гражданските протести в страната. "Не приемаме политическите и институционални опити за влияние върху свободата на словото и редакционната ни независимост", пише в декларацията.

АБРО И БНТ са категорични в документа, че са спазили стриктно всички етични професионални стандарти за обективно отразяване на протестите. Те смятат, че имат за дълг да бъдат обективни и безпристрастни и спазват основното правило за представяне на всички гледни точки и равнопоставеност на страните.

„Не приемаме политическите и институционални опити за влияние върху свободата на словото и редакционната ни независимост. Спазваме и няма да отстъпим от европейските стандарти за работа на медиите, защото в едно демократично общество обективността и истината са наше задължение и висша отговорност към зрителите", пише още в съвместната декларация.

Пълният текст на декларацията на БНТ И АБРО може да видите ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай