Близо 140 съдии подкрепиха Аглика Адамова

Близо 140 съдии подкрепиха Аглика Адамова | StandartNews.com

София. Около 140 съдии и съдебни служители се обявиха в подкрепа на съдията от Софийския административен съд Аглика Адамова в съвместна декларация.

Тя е дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Представителите на Темида изразиха своята подкрепа и обявиха, че не се съмняват в нейните морални и професионални качества.

"Не бих допуснала да бъда поставена в ситуация, в която да се изисква да заклеймя баща си публично", каза самата Адамова в изявление до медиите. "Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали", каза Адамова. И допълни, че баща й никога не е бил обвиняем. Категорична е, че не познава Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния.

"Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия.
"Срещу Величко Адамов има общо 5 наказателни производства от 1997 година досега", твърди адвокат Калин Костов, като цитира номерата на преписките. Последната е прекратена на 1 август. Тя е била за обществена поръчка за ремонта на общежитията на стопанската академия в Свищов, спечелена от фирма на Красьо Черния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай