Близнашки се оплака, че бил подслушван

Близнашки се оплака, че бил подслушван | StandartNews.com

Бившият служебен премиер Георги Близнашки бил подслушван. Самият той съобщи това пред БНТ, където коментира разработката „Червеи". И изтъкна, че и негови колеги също за записвани с нерегламентирани разузнавателни средства.

„Веднъж по време на служебното правителство ми се обади представител на протестиращите и поиска среща. Трябваше да отида на летището, за да посрещна моята съпруга ,която идваше от Бразилия, преди да се видя с него и му го казах в разговора по телефона. Съпругата ми обаче бе посрещната от двама служители на ДАНС, които я разпитаха на летището къде е била и защо", каза професорът по повод твърденията, че протестиращите са подслушвани.

Бившият служебен премиер коментира и 100-те дни управление на правителството. "Оценката ми за 100-те дни на правителството на Бойко Борисов не може да бъде друга, освен положителна. Правителството тръгна трудно с много коалиционни преговори, но вече си стъпи на краката и в следващите месеци нещата ще потръгнат", обясни той.

„Не сме взимали страна в изборите, запазихме дистанция от основните политически сили, затова и никой не оспори изборните резултати", каза още проф. Близнашки.

Бившият премиер отрече върху него да е имало натиск за взимане на определени решения. "Известен съм като независим човек, за това и президентът се спря на мен за служебен премиер", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай