Близки на Александра: Тя живееше за детето си

Близки на Александра: Тя живееше за детето си | StandartNews.com

Александра не беше добре психически, разказва свекър й

„Александра буквално живееше за детето си. Имала е проблеми със зачеването, затова не даваше и косъм да падне от главата на Алиса. Навсякъде я вземаше със себе си. Хранеше я здравословно, грижеше се за нея искаше нищо да не й липсва. Майката и момиченцето бяха много близки, затова все още не мога да проумея как се случи това". Това разказа пред "Флагман" една от най-близките приятелки на Александра Нани в България, дни след като рускинята се хвърли от 5-ия етаж на блок в Бургас.

„От две години тя живее тук, от толкова и аз съм близо до нея, никога не съм подозирала, че ще направи такова нещо. Разказвала ми е много неща за себе си. Мъжът й пращаше издръжка, но и тя работеше. Двамата не са женени, той идваше в България, оставаше тук за известно време и после пак се връщаше в Москва", разказа приятелката на Александра.

„Казвала ми е, че има проблеми с Вася (така му казваше), разбрала, че си има любовница в Русия. Преди да дойде тук, животът им бил труден, трябвало да живеят или при нейните, или при неговите родители, а тя искаше да си гледа сама детето. В България много й харесваше, беше влюбена в природата и хората тук. Тя работеше от вкъщи, за да е до детето си. Хобито й беше фотографията, толкова много снимки правеше, всякакви, но най-много на Алиса – нейното слънчице", добави през сълзи жената.

„Много пъти съм ходила в апартамента на Александра. Тя никога не оставяше ключа на вратата, слагаше го на портмантото. Вратата на жилището е изключително сигурна, отвън няма как да се влезе, а когато я дръпнеш два пъти, тя сама се заключва. Затова Саша (така й казват всички) почти никога не заключваше отвътре и не държеше ключа на вратата", коментира една от най-близките приятелки на Александра Нани.

Връзка по скайп

Рускинята е страдала от следродилна депресия. Това съобщи нейният свекър Андрей Дикарев в интервю пред руския телеканал LifeNews.

Александра не беше добре психически. Тя имаше заболяване на нервната система, може би на психиката. Знам, че общуваше с психолози в Москва. И след като отиде в България, тя продължи да контактува с тях по скайп", казва Андрей Дикарев.

Той допълни, че снаха му е имала изключително трудно раждане с цезарово сечение, дори оживяването на дъщеря й Алиса е стояло под въпрос известно време. В крайна сметка детето е оцеляло и се е развивало нормално, но всичко преживяно предизвикало у Александра следродилна депресия. Нервната й система била разбалансирана и тя била неадекватна. Изпитвала е постоянни притеснения, че няма да може да си намери работа, в Москва се е чувствала некомфортно и затова е решила да замине за България, защото смятала, че там ще бъде по-добре.

Свекърът разкри още, че Александра е подписала брак с неговия син Василий, но на практика не са живеели заедно. Преди година тя е решила да отпътува за Бургас със своята дъщеричка Алиса. Не се е развела официално с мъжа си, а са се разбрали той периодично да ги посещава в България. Двамата съпрузи общували предимно по скайп, като по думите на Анрей Дикарев те често са се карали.

Защо обаче Александра е решила да сложи край както на своя живот, така и на този на внучката му, свекърът й недоумява. Той споделя, че снаха му е обичала много дъщеря си. Нейният майчински инстинкт е бил напълно развит. Когато са обсъждали възможен развод с Василий и той е споменавал да вземе дъщеря им при себе си, тя категорично не е искала да се разделя с малката Алиса.

Психически срив

Ден преди фаталния полет от 5-ия етаж съседи са викали линейка за Александра, защото рускинята крещяла истерично насред улицата и гледала с тревожен поглед, била в нервна криза. Детенцето й се било вкопчило в нея и плачело.

Викаше: "Спах с много мъже, докато бяхме на почивка!" Това разкри пред Флагман.Бг очевидец, който е бил при майката и малкото й момиченце. Източникът ни също е дал показания в полицията и се надява случаят да се изясни възможно най-скоро. Според него, има някой неясни моменти и мистериозни твърдения, които се представят пред обществото като безспорни факти.

Според съседка от ул. „Батак 25", преди фаталния полет Александра била по средата на платното, говорела несвързано на руски. Момичетата от фризьорския салон пред кооперацията се уплашили и повикали линейка. Наложило се да успокояват Александра, тъй като не спирала да крещи истерично.

Медицинският екип заедно със съседи от кооперацията качили майката с детето в апартамента, успокоили я и си тръгнали. Ден след това Александра и Алиса полетели от терасата. Медиците смятат, че най-вероятно нещо се е отключило внезапно в съзнанието на младата майка на психическа основа и тя се е сринала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай