Сряда,

Българските ергени пощуряха по украинките. Защо?

От: стандарт -
69754
Българските ергени пощуряха по украинките. Защо?
A
A
A

Руснаци се женят за украинки в България. Това показа проверка на „Телеграф“ в ритуалните зали в страната. Още по-интересно е, че бежанки вдигат БГ сватби с нашенци, китайци и индийци.

Това са сред най-интересните данни от статистиката на сключените граждански бракове с украински граждани у нас от началото на войната през февруари.

За трите месеца - май, юни и юли, в София са сключени 14 брака с украинци. Шест от тях са двойки от Украйна, които пребивават у нас, някои като бежанци, други като живеещи за постоянно у нас.

Интересни са браковете на украинка с китаец и на украинка с индиец. И двете двойки живеят в България. Руснак и украинка също са сключили брак в последния месец. Всички останали са смесени бракове между българи и украинки.

Варненци пощуряха по украинките, като повечето от новите връзки завършват в ритуалната зала с размяната на венчални пръстени. Това показва тенденцията след бежанската вълна от войната в Украйна, когато морския град се напълни с емигранти. Голяма част от тях са млади и красиви жени, които търсят сигурност и подслон, а нашенски ценители на женската красота умеят да завъртят главите им. Така тази година се стигна и до бум на браковете с украинки.

Социологическите данни показват, че и в минали години броят на браковете с украински гражданки във Варна е бил един от най-големите, но сега тези цифри са постигнати за полугодието. Много характерни за тази година във Варна са браковете между българин и украинка, потвърждават и от общинската фирма „Обреди“. Някои са пищни и богати, други - скромни и бързи. Младоженците също са на различна възраст, но в почти всички случаи булките са млади и хубави.

В интернет пространството е пълно с предложения на украинки, които предпочитат да се задомят за богати и осигурени мъже. Те обаче не горят от желание за встъпване в брак. Според бракоразводен адвокат обаче две трети от браковете между украинки с нашенец се разпадат до 5 години.

От началото на войната до момента десет украински граждани са минали под венчило в Бургас. За този период сключените бракове, в които поне едната страна е гражданин на Украйна, са общо седем, съобщиха от „Обредни ритуали". От тях има два смесени брака между българин и украинка и три между украинци, които са узаконили връзката си, след като са пристигнали у нас, бягайки от войната.

Любопитен факт е, че има и две венчавки между граждани на Украйна и на Русия. В един от случаите руснак е сключил граждански брак с украинка, а в другия обратно - рускиня се е омъжила за украинец.

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише "Марица". Все повече украинки си казват заветното "да" с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца. Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки. Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби. Единственото нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички