Българските ергени пощуряха по украинките. Защо?

Любов по време на война

Българските ергени пощуряха по украинките. Защо? | StandartNews.com

Руснаци се женят за украинки в България. Това показа проверка на „Телеграф“ в ритуалните зали в страната. Още по-интересно е, че бежанки вдигат БГ сватби с нашенци, китайци и индийци.

Това са сред най-интересните данни от статистиката на сключените граждански бракове с украински граждани у нас от началото на войната през февруари.

За трите месеца - май, юни и юли, в София са сключени 14 брака с украинци. Шест от тях са двойки от Украйна, които пребивават у нас, някои като бежанци, други като живеещи за постоянно у нас.

Интересни са браковете на украинка с китаец и на украинка с индиец. И двете двойки живеят в България. Руснак и украинка също са сключили брак в последния месец. Всички останали са смесени бракове между българи и украинки.

Варненци пощуряха по украинките, като повечето от новите връзки завършват в ритуалната зала с размяната на венчални пръстени. Това показва тенденцията след бежанската вълна от войната в Украйна, когато морския град се напълни с емигранти. Голяма част от тях са млади и красиви жени, които търсят сигурност и подслон, а нашенски ценители на женската красота умеят да завъртят главите им. Така тази година се стигна и до бум на браковете с украинки.

Социологическите данни показват, че и в минали години броят на браковете с украински гражданки във Варна е бил един от най-големите, но сега тези цифри са постигнати за полугодието. Много характерни за тази година във Варна са браковете между българин и украинка, потвърждават и от общинската фирма „Обреди“. Някои са пищни и богати, други - скромни и бързи. Младоженците също са на различна възраст, но в почти всички случаи булките са млади и хубави.

В интернет пространството е пълно с предложения на украинки, които предпочитат да се задомят за богати и осигурени мъже. Те обаче не горят от желание за встъпване в брак. Според бракоразводен адвокат обаче две трети от браковете между украинки с нашенец се разпадат до 5 години.

От началото на войната до момента десет украински граждани са минали под венчило в Бургас. За този период сключените бракове, в които поне едната страна е гражданин на Украйна, са общо седем, съобщиха от „Обредни ритуали". От тях има два смесени брака между българин и украинка и три между украинци, които са узаконили връзката си, след като са пристигнали у нас, бягайки от войната.

Любопитен факт е, че има и две венчавки между граждани на Украйна и на Русия. В един от случаите руснак е сключил граждански брак с украинка, а в другия обратно - рускиня се е омъжила за украинец.

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише "Марица". Все повече украинки си казват заветното "да" с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца. Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки. Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби. Единственото нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай