Благотворителност за БГ сираци по случай Деня на благодарността

Благотворителност за БГ сираци по случай Деня на благодарността | StandartNews.com

София. Благотворителна вечер в помощ на ученици и студенти без родители за Деня на благодарността в САЩ организира днес Американската търговска камара в България.

Събитието ще открие в хотел Кемпински София посланикът на САЩ в София Марси Б. Рийс. След нея ще слово ще произнесат Даниел Берг, вицепрезидент на камарата, Валентин Георгиев, изпълнителен директор на камарата, Елица Баракова, Фондация Помощ за благотворителността.

Сред поканените официални гости са кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на президентската администрация. Средствата за бенефициентите ще бъдат събрани по време на вечерята от стойността на куверта, както и на явен и таен търг с наддаване за произведения на изкуството, празнични оферти и подаръци, предоставени от членове на камарата.

Средствата от вечерята се събират за два проекта, първият от които е стипендии за отличен успех по проекта „Готови за успех" за ученици и студенти сираци. За учебната 2013/2014 г. учениците получават стипендия от 1000 лв., а студентите – 2000 лв. Вторият проект е т.нар. Фонд "Старт-ъп" - подкрепа за успешна трудова реализация на млади хора под формата на стажове, курсове, менторска помощ.

На своята благотворителна вечер през 2012 г. камарата събра 58 400 лв. от корпоративни и индивидуални дарения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай