Благоевградчани на протест срещу „Свидетелите на Йехова"

Благоевградчани на протест срещу „Свидетелите на Йехова" | StandartNews.com

Десетки жители на Благоевград, предимно млади хора, проведоха мирен протест срещу присъствието в града на религиозната общност "Свидетелите на Йехова". Те се събраха пред офиса на организацията в сряда в 18,30 часа.

В района имаше засилено полицейско присъствие. Целта на протестиращите е да алармират за пореден път отговорните институции да реагират срещу тази религиозна общност, която продължава да набира последователи. „Ако не се вземат мерки навреме, после ще е късно. Те стават все повече и положението ще излезе извън контрол", заявиха организаторите на мирния протест. По наши данни в страната ни има много случаи на самоубийства след намесата на тази секта, казаха те.

Проблемът е, че „Свидетелите на Йехова" са все по-настоятелни, обикалят домове и тържища, раздават листовки, зарибяват най-вече младежи. Протестиращите се оплакаха от бездействието на държавата към опасната дейност на религиозната общност. „Затова ние няма да спрем да се борим, докато не ги изгоним от нашия град. На метри от офиса им има две учебни заведения. Никак не е случайно, че са се настанили тук, целта им е да вербуват ученици", категорични са протестиращите. Те са готови да организират патрули, които да следят дейността на йеховистите и да не позволят да мътят главите на младите благоевградчани.

Офисът на религиозната общност в Благоевград осъмна в понеделник със заплашителни надписи срещу последователите й. Върху прозорците неизвестен засега автор изписа „Вие сте убийци, сектанти. Умрете". Изрисуван е и християнски кръст. Полицията се сезира от репортери за случая и извършва проверка. Целта е да се установи извършителят на деянието, казаха от ОД МВР – Благоевград. Благоевградчани протестират остро срещу тази религиозна общност от миналата година. Те събират и подписка за изгонването от града на йеховистите, които се събират на улица "Александър Стамболийски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай