Бъкингам с покана към Хари и Меган. Заровиха ли томахавката

Двойката е обещала на кралицата, че ще може да прегърне правнуците си Арчи и Лилибет "в близко бъдеще"

Бъкингам с покана към Хари и Меган. Заровиха ли томахавката | StandartNews.com

Британският принц Хари и съпругата му Меган са поканени с останалите членове на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец за честванията на платинения юбилей на престола на кралица Елизабет Втора, съобщи електронното издание "Mail Online". Двамата обаче няма да имат официални роли в тържествата.

Ако съпрузите решат да пристигнат в Лондон за честванията, те ще участват в семейните събития, включително и традиционното приветствие на семейството от балкона на Бъкингамския дворец и службата в катедралата "Сейнт Пол".

Тъй като вече не са официално високопоставени членове на британското кралско семейство, те не могат да се включат във военния парад в чест на монарха, нито пък да изпълняват водеща роля в което и да е от събитията през четирите дни на чествания на платинения юбилей на кралицата.

Миналата седмица херцозите на Съсекс, които живеят в САЩ, изненадващо посетиха кралица Елизабет Втора. Хари каза, че било чудесно да види 96-годишната си баба. Принц Хари и жена му се видяха с монарха в двореца Уиндзор, където тя живее от началото на коронавирусната пандемия. Там внукът ѝ се е срещнал и с баща си принц Чарлз, но за не повече от 15 минути, преди да отпътува за Нидерландия за игрите за ветерани "Инвиктус", на които е патрон.

Според изданието Хари и Меган са обещали на кралицата, че ще може да прегърне правнуците си Арчи и Лилибет "в близко бъдеще". Изданието цитира сътрудници в двореца, според които присъствието на Хари и Меган на честванията ще означава много за кралицата, която още не е виждала дъщеря им Лилибет, родена в САЩ и кръстена на детското прозвище на Елизабет Втора, предава БТА. Кралицата е покрусена от загубата миналата година на съпруга си принц Филип, с когото живя седем десетилетия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай