Бившият шеф на парк "Българка": Алиев е некомпетентен

Бившият шеф на парк "Българка": Алиев е некомпетентен | StandartNews.com

София. Новият шеф на парк "Българка" е некомпетентен. Това заяви в студиото на "Здравей, България" Мая Радева, която досега ръководеше парка, но бе уволнена.

Радева уточни, че Алиев е имал фирма за дърводобив и тя е функционирала във времето, в който той я е замествал.

"Територията на парка е с най-добре запазените букови гори. Това беше и основната цел за създаването му. В годините са се добивали около 22 хиляди кубика дървесина. В последните три-четири години тези количества стават 60-70 хиляди, което беше шокиращо за мен", каза още бившият шеф на парк "Българка".

"Ако Али Алиев беше компетентен човек, нямаше аз да констатирам, че от него са подписвани фактури като материално отговорно лице, което в нарушение на Закона за счетоводството и тези пари няма да бъдат признати от ЕС", допълни Радева.

"След като започнах работа, експертите, които бяха назначени, не идваха на работа и пуснаха заявления за напускане. Аз лично не съм освобождавал експерти, те сами напуснаха. На тяхно място аз назначих други хора", каза от своя страна Алиев пред репортер на Нова. Той отказа да коментира случилото се в студиото, но уточни, че фирмата му вече не работи и припомни, че съдът е установил, че няма злоупотреба със служебното място.

"Али Алиев първо не знае какво значи природен парк и каква е функцията му. Създадохме го, за да се запазят буковите гори в района и да няма такова строителство и сеч, каквото е по Черноморието", обясни един от създателите на парка Петър Петров и напомни, че има опасност от незаконна сеч, докато новият директор е на власт.

Изпълнителната агенция по горите започва проверка по сигнали, подадени от Мая Радева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай