Събота,

Бившата на Влади Въргала покъртителна! Как е оцеляла

От: Редактор -
9862
Бившата на Влади Въргала покъртителна! Как е оцеляла
A
A
A

Бившата приятелка на Влади Въргала - Тезджан Ферад-Джани направи покъртително признание, свързано със здравословното си състояние, което предизвика бурни реакции в социалните мрежи, пише "Галерия", цитирани от show.blitz.bg

"Можеше и да премълча, но пиша това заради всички онези, които нямат избор и които са обречени на смърт от себеподобни...", така започва шокиращото признание на младата актриса. Продължението ще ви вцепени!

Тезджан Ферад-Джани е оставена без инсулин, въпреки че е диабетичка. Актрисата страда от болестта от последните пет години и не може да съществува без жизненоважното лекарство.

."Аз съм диабетик. Зависима съм от инсулин. За неинформираните всеки месец с рецепта от личен лекар и протокол с определен срок от ендокринолог, го взимам от конкретна аптека.

Предполага се, че знаейки приблизителната бройка на болните от тази болест, аптеката следва да го осигури. Понеже не се случва за първи път, искам да осветля за проблема. Обикновено има конкретна дата, на която си взимам медикамента. В аптеката в родния ми град Силистра обаче преди две седмици на датата бях уведомена, че в момента не разполагат с инсулин. Оставих рецептурната книжка при тях. Щели да проверят и да ми се обадят", споделя с болка Тезджан.

Седмица след това обаче, обаждане не последва и тя отива в аптеката. Тогава научава, че всъщност не е задължена за взема инсулина си само от тях, защото те не разполагат с лекарството. В склада няма и те нищо не могат да направят. Тя недоумява защо по-рано не й е било съобщено това, а фактът е премълчаван удобно от година насам. Тя е с диабет от 2017 година и за първи път разбира за това правило, а въпросната аптека я оставя за втори път без инсулин, пише "Галерия".

"Рецептурната книжка ми бе върната с леко конфузна усмивка. Пропускайки датата, следващия месец аз вече ще съм изпуснала и крайния срок на протокола или с прости думи казано два поредни месеца ще стоя без инсулин заради небрежност и неглижиране от страна на аптеката. На юридически език, това означава, че една конфузна усмивка според тях оправдава предимушлено убийство. И не, не преувеличавам. Да оставиш инсулинозависим без лекарството, да откажеш контакт с доставчиците е равносилно на предумишлено убийство.

Слд хиляди мъки, накрая се обадих в местното диабетно дружество. Жената реагира моментално. Обади се в някаква аптека. Там момчето на касата ангажира шефа си и се оказа, че утре ще ми доставят инсулин. Искам да кажа следното. В случая аз намерих начин и съм жива, но има хора, които не само, че няма да съобразят, но и няма как да си намерят животоспасяващия инсулин", бясна е Джани, която отглежда сама сина си Иван-Александър от първия си брак. Момченцето страда от аутизъм и има много специална връзка с бившия й приятел - актьорът Влади Въргала.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com