Бивш военен гръмна лабрадор

Бивш военен гръмна лабрадор  | StandartNews.com

Нагло убийство на домашно куче от породата лабрадор голдън ретрийвър във Варна взриви социалните мрежи. 45-годишен мъж застреля домашно куче със законно притежаван малокалибрен пистолет. Убитото животно е било открито от стопаните си изхвърлено в контейнер за смет, съобщават официално от полицията.

Инцидентът е станал на 21 май сутринта на ул. "Бдин". Кучето се казва Цезар. Извършителят е с инициали Н.А., без криминални регистрации и неосъждан. Оръжието му е иззето.

Цезар е бил изведен на обичайната си сутрешна разходка от стопаните по улица "Бдин" в центъра на Варна. Четириногото е собственост на младежа Павлин, но във фаталната сутрин го изкарали неговите родители, разказа за "Стандарт" Ивайло Василев от "Обединени варненци за Варна", който е близък на семейството. След като го прибрали, явно заради не добре затворена врата домашният любимец излязъл навън. Родителите на Павлин го издирват половин час по-късно, когато срещат съсед и той им казва, че Цезар е убит и хвърлен в казана. Те наистина го намират прострелян и сложен в черен найлонов чувал. Съсед разказва как някакъв човек минал, хванал кучето за врата и го гръмнал от упор, а пистолетът му бил със заглушител. Версията на извършителя, който е разпитан в полицията, е, че се разхождал с приятел и неговото куче, когато Цезар им скочил насреща и дори ги ухапал. Като разбрал, че има свидетел на деянието си, бившият военен сам отишъл и се предал в служба КОС, но не е задържан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай